Според генералния адвокат на Европейския съд, Полша, Унгария и Чехия

...
Според генералния адвокат на Европейския съд, Полша, Унгария и Чехия
Коментари Харесай

Три държави-членки на ЕС не изпълняват задълженията за преразпределяне на бежанците

Според генералния юрист на Европейския съд, Полша, Унгария и Чехия не са изпълнили отговорностите си, като са отказали да одобряват бежанци като част от решението за преразпределение на Европейски Съюз за притока на мигранти през 2015 година, заяви МИА, представени от БГНЕС.
Заключенията на генералния юрист на Съда на Европейския съюз не са обвързващи за основания в Люксембург съд, само че съдиите постоянно ги следват.
Генералният прокурор Елинор Шарпстън очерта три " значими аспекта ".
„ Неспазването на тези отговорности, тъй като в някои случаи те са нежелани или непопулярни, е рискова първа стъпка към разпадането на подредено и структурирано общество, ръководено от върховенството на закона “, сподели Шарпстън.
Тя също по този начин уточни " правилото на лоялното съдействие " сред държавите-членки и " правилото на взаимност ", който " от време на време допуска нуждата от приемане и шерване на тежестта ".
Действията на страни бяха импортирани в Съда от Европейската комисия, която ги упрекна, че не вземат участие във краткотрайни стратегии за презаселване в резултат на мигрантската рецесия.
Тези две решения, които евентуално обгръщат сред 40 000 и 120 000 претенденти за интернационална протекция, бяха признати от водачите на Европейски Съюз и бяха предоставени квоти за приемането им от държавите-членки като помощ на Италия и Гърция, намиращи се на първа линия на идване на мигрантите.
Шарпстън съобщи, че други страни са поискали и получили краткотрайно преустановяване на отговорностите за справяне с избрани компликации.
Европейска комисия съобщи, че " взема поради " заключенията и в този момент чака дефинитивно решение. Според данните на Комисията, посредством тези две стратегии 12 706 лица са преместени от Италия, а 21 199 от Гърция в други държави-членки, т.е. „ съвсем всички, които дават отговор на критериите. “ И двете стратегии сега са затворени.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР