Според генерала от армията на САЩ амбициите на Путин са

...
Според генерала от армията на САЩ амбициите на Путин са
Коментари Харесай

Генерал Уесли Кларк предупреди за Путин: Следват Молдова, балтийс...

Според генерала от армията на Съединени американски щати упоритостите на Путин са големи: те се простират освен в балтийските страни, само че и в Грузия и Молдова. Москва от дълго време показва апетити към териториите на непознати страни, акцентира той.

" Молдова. Или балтийските страни - Естония, Латвия, Литва. Или Полша. Или Грузия. Москва показва остарелия – датиращ от няколко века - съветски вкус за завладяване на непозната земя “, изрази убеденост Кларк.

Генералът акцентира, че Русия към този момент е уверена, че силите са на нейна страна. За това може да се съди по последните изказвания на нейните политически водачи, посочи генералът.

В същото време той изрази убеденост, че Украйна е способна да реализира победа. Въпреки че за тази цел тя би трябвало да събере всичките си сили и да притегли помощта на своите сътрудници. " Ако тя успее, в случай че победи Путин, тогава може би светът ще бъде по-безопасно място “, акцентира Кларк.

Той не е склонен с мнението, че западната поддръжка понижава, а че по-скоро се преформатира, след което европейската поддръжка ще стане по-голяма, означи той. " И, уповавам се, поддръжката на Съединени американски щати ще бъде възобновена “, добави генералът.

Според Кларк главната задача на света и Украйна е да покажат на Путин, че губи, а не печели. Това е допустимо, само че всички би трябвало да схванат, че военните дейности могат да продължат няколко години, акцентира той.

Кларк също предизвести, че в случай че Доналд Тръмп завоюва президентските избори в Съединени американски щати, последният може да се опита да убеди Украйна да замрази спора с Руската федерация по сегашната фронтова линия. " Ако Тръмп завоюва, той евентуално ще изиска незабавна среща с Путин “, предвижда генералът.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР