Според Газпром завършването на проекта ще стане факт до края

...
Според Газпром завършването на проекта ще стане факт до края
Коментари Харесай

Русия ще довърши изграждането на "Северен поток 2" без помощта на чужди компании

Според " Газпром " завършването на плана ще стане факт до края на годината или до началото на 2021 година

" Проектът " Северен поток 2 ", който е подготвен на 94%, ще бъде приключен от съветска страна ". Това изказване на " Газпром " от вторник е първото публично самопризнание, че Москва ще довърши построяването на тръбопровода, свързващ Русия с Германия, без помощта на задгранични компании. Решението е победа за Съединени американски щати, които постановиха наказания, с цел да блокират градежа, написа Financial Times.

Миналия месец от американска страна бяха оповестени наказания против компании, свързани с построяването на " Северен поток 2 ", поради хипотетичната интервенция на Русия в президентските избори на Съединени американски щати през 2016 година Критиците на плана също по този начин декларират, че тръбопроводът ще усили зависимостта на Европа от съветската сила, както и че ще отклони газовите доставки, които сега минават през Украйна, лишавайки я от приходите за пренос.

Няколко варианти

" Газпром " и пет енергийни компании от Европейски Съюз заплащат за " Северен поток 2 ", който се построява от непознати подизпълнители, прекратили работа след оповестяването на американските наказания. Сега не е ясно по какъв начин съветският енергиен колос ще довърши плана без задгранична помощ.

Има няколко варианти, в това число посредством плавателни съдове, които са благосъстоятелност на газовата компания и на други съветски подизпълнители по полагането на тръбите, само че те не са толкоз съвременни, колкото тези на швейцарската група Allseas – главният подизпълнител по полагането на тръбите, който приключи работа поради американските наказания.

Кога ще проработи

От " Газпром " обявиха, че дружно с фирмите, подкрепящи плана и обезпечили обилни финансови вложения - Engie, OMV, Royal Dutch Shell, Uniper и Wintershall, ще завършат " Северен поток 2 ".

Първоначално се очакваше, че това ще стане до края на 2019 година, само че построяването ще се проточи и през 2020 година, като в този момент Москва споделя, че завършването на плана ще стане факт до края на годината или до началото на 2021 г.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР