Според Европейската централна банка (ЕЦБ) при първоначалното си пускане в

...
Според Европейската централна банка (ЕЦБ) при първоначалното си пускане в
Коментари Харесай

Ето върху какво ще се фокусира дигиталното евро първоначално

Според Европейската централна банка (ЕЦБ) при първичното си стартиране в обращение цифровото евро ще даде приоритет на електронната търговия и P2P заплащанията.

Други случаи на приложимост като да вземем за пример заплащания във физически магазини и държавни заплащания, ще бъдат включени на по-късен стадий от създаването.

Екипът зад плана за цифрова евро на ЕЦБ акцентира , че е значимо да се отговори на разнообразното държание и желания при заплащанията с голям брой случаи на приложимост.

Очаква се поетапният метод да обезпечи безпроблемно заплащане от страна на крайните консуматори и да понижи сложността на внедряването.

Председателят на ЕЦБ, Кристин Лагард разяснява нуждата от контролиране и подобаващ контрол по отношение на цифровото евро.

Банката се отнася внимателно към бранша на криптовалутите , като насочи предизвестия към страните от еврозоната и прикани за контролиране на крипто вложението.


 


Надзорниците на ЕЦБ предложиха на банките в Европейския съюз да ползват ограничавания за притежаваните Биткойн (BTC) заради евентуалните опасности, които могат да се пренесат от крипто пазара в банковия бранш в очакване на въвеждането на световна регулаторна рамка.

Предпазливият метод на европейската банка към крипто бранша е в сходство с нейния мандат да подсигурява стабилността на финансовата система на еврозоната.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР