Според Европейската космическа агенция човешката урина може да послужи за

...
Според Европейската космическа агенция човешката урина може да послужи за
Коментари Харесай

Как урината ще помогне за създаване на база на Луната

Според Европейската галактическа организация човешката урина може да послужи за основаването на база на Луната.

Изследване, оповестено на 8 май 2020 година, твърди, че уреята - главното органично съединяване в урината, може да помогне за образуването на сместа за " лунен бетон ". Основната съставна част е ровък прахуляк, прочут като лунен реголит.

Independent написа, че в случай че ронливият прахуляк, открит в лунната повърхнина, се комбинира с урината на астронавтите, би лимитирало количеството вода, което е належащо за основаването на бетон. Това значи, че с доста дребни корекции на наличието на вода, може елементарно да се реализира производството на лунен бетон.
 Снимка 479551

Така откривателите стигат до извода, че, от една страна, ще бъдат нужни по-малко материали от Земята, а от друга - ще се употребяват и отпадъците (урината), които досега създаваха не малко грижи поради съхранението им.

" Благодарение на бъдещите жители на Луната, 1.5 литра течни боклуци, които човек генерира всеки ден, могат да се трансфорат в обещаващ непряк артикул за галактическо изследване ", считат от Европейската галактическа организация.
 Юсаку Маезава, SpaceX, задачата до Луната и какво търси милиардерът
Милиардер търси жена за екскурзия до Луната

Докато Луната ни раздели
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР