Според Евроконтрол може да бъдат използвани ракети въздух-земя или крилати

...
Според Евроконтрол може да бъдат използвани ракети въздух-земя или крилати
Коментари Харесай

Авиокомпаниите са предупредени за възможни удари в Сирия

Според Евроконтрол може да бъдат употребявани ракети въздух-земя или крилати ракети и е допустимо понякога да прекъсва действието на радионавигационното съоръжение

© Jacky Naegelen Още по тематиката
Експерти по химическите оръжия ще посетят Сирия " скоро " поради подозренията за офанзива в Дума
от Дневник,10 апр 2018
Отношенията сред Съединени американски щати и Русия още веднъж се обтегнаха поради Сирия и глобите

Тръмп съобщи, че ще отговори " със мощ " на хипотетичната химическа офанзива в сирийския град Дума
10 апр 2018 Европейската организация за надзор на въздушния трафик Евроконтрол предизвести самолетните компании да покачат ограниченията за сигурност и да бъдат по внимателни по отношение на полетите в източния средиземноморски район заради възможни въздушни удари в Сирия през идващите 72 часа, оповестява Bloomberg.

" При планирането на полетните интервенции в Източното Средиземноморие би трябвало да се обърне нужното внимание ", се споделя в изказване, оповестено на уеб страницата на Евроконтрол, представен от Европейската организация за авиационна сигурност. Организацията разгласява предизвестие за регионите в Източното Средиземноморие и Никозия.

Според Евроконтрол може да бъдат употребявани ракети въздух-земя или крилати ракети и е допустимо понякога да прекъсва действието на радионавигационното съоръжение.

Реакцията на Съединени американски щати

Президентът Доналд Тръмп ускори подготовката за реакция на Съединени американски щати при положение на подозрение за офанзива с химическо оръжие в Сирия. Тръмп съобщи в понеделник, че Съединени американски щати ще реагират " остро " на хипотетичната офанзива с химически оръжия от режима на сирийския президент Башар ал Асад през уикенда, откакто допусна по-рано, че Русия също може да е забъркана.

В същото време съветската организация за авиационен превоз " Росавиация " предизвести от своя страна съветските самолетни компании за нуждата да усилят контрола върху полетите в същия регион на света. По данни на ведомството в изпратената информация се приказва за " нуждата да се обръща изключително внимание при планирането на полетите " в този район и да се следи за оперативната информация.

Агенцията не прецизира произхода на евентуалните закани и се базира на документ от Европейската организация за сигурност на въздухоплаването.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР