Според експертите държавният глава на Кремъл не може да постигне

...
Според експертите държавният глава на Кремъл не може да постигне
Коментари Харесай

ISW: Путин е нерешителен. Не иска да застрашава управлението си

Според специалистите президентът на Кремъл не може да реализира максималистичната си и нереалистична цел - цялостното завземане на Украйна, без да взема рискови решения, с цел да има късмет за триумф. 

Путин поредно пренебрегва, забавя или ползва единствено отчасти нужните на практика решения за нахлуването, показват в отчета си от Амеликанския институт за изледване на войната. Вероятно, считат те, президентът на Русия е стъпил върху неправилното разбиране, че съветските сили могат да принудят Киев да капитулира, без обилни военни загуби.

Путин не е поискал да подреди цялостна готовност след скъпото завладяване на Северодонецк и Лисичанск през юни-юли 2022 година и няколкото несполучливи офанзиви, изтощили огромна част от стандартните военни сили на Русия. Освен това, пишат от ISW, съветският президент е пренебрегнал многократните апели на съветски националисти през май 2022 година за активизиране на резервисти, оповестяване на война на Украйна, налагане на военно състояние в страната и модернизиране на наборната система. 

Според специалисти Путин евентуално се е страхувал от социална реакция и това е повода да употребява неефективни нередовни милиции в Украйна. 

" Путин разчита на изкупителни жертви, които обществено поемат опасности вместо него и поемат виновността за военните провали и непопулярната политика на Русия ", пишат в отчета си специалисти. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР