Според експерти от нашия Спасителен мечешки отряд“ (д-р Владимир Тодоров

...
Според експерти от нашия Спасителен мечешки отряд“ (д-р Владимир Тодоров
Коментари Харесай

Защо зачестиха случаите на бедстващи мечета?

Според специалисти от нашия „ Спасителен мечешки отряд “ (д-р Владимир Тодоров от Института по биоразнообразие и екосистемни проучвания към Българска академия на науките и Костадин Вълчев от WWF) най-вероятната причина за появяването на бедстващите дребни мечета е бракониерство.

То е провокирано от спорове сред мечката и индивида, както и от търговията със субпродукти и не е лимитирано единствено до Родопите.
 Екип на екоинспекцията в Смолян избави малко мече (ВИДЕО) Екип на екоинспекцията в Смолян избави малко мече (ВИДЕО)
Малко мече без майка избави екип на Регионалната ревизия за запазване на околната среда в Смолян. Животинчето било забелязано в земли...

Имаме съмнения, че през последните месеци има най-малко 7 случая на убити мечки в Централна Стара планина и е допустимо популацията там да е намаляла, оповестяват още от WWF

ще бъдат изпратени в специфичен избавителен център в Гърция, където ще се научат да бъдат мечки и да оцеляват в дивата природа. След това ще бъдат върнати у нас и освободени, а от WWF ще проследят тяхната акомодация и напредване (чрез GPS-нашийници).

" Благодарение на нашите донори, тази пролет купихме и поставихме фотокапани в Централна Стара планина. С тях ще можем да проследим напредванията на мечките, а това ще ни помогне в изследването на техния брой, държание и местообитание. Някои фотокапани даже бяха сложени по сигнали на наши поддръжници, които ни изпратиха фотоси на следи напролет.

За страдание обаче, през последните месеци са снимани доста по-малко мечки там, спрямо данните от предишни изследвания.
 На Витоша има 15-на мечки и все по-често ще ги виждаме На Витоша има 15-на мечки и все по-често ще ги виждаме
Мечето беше много уплашено и много безпомощно, тъй като е единствено на 4 месеца, изясни шефът на Югозападното дружество (ЮЗДП) &ndash...

Дейността ни продължава. Работим интензивно както за попречване на спорове с локалните поданици, по този начин и за прекъсване на бракониерството. ", допълват от WWF.

Може да
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР