Според експерти на SpaceX е на път да се сблъска

...
Според експерти на SpaceX е на път да се сблъска
Коментари Харесай

Излязла от контрол ракета на SpaceX може да се блъсне с Луната

Според специалисти на SpaceX е на път да се сблъска с Луната, откакто е прекарала съвсем седем години в Космоса.

Ракетата-носител е изстреляна от Флорида през февруари 2015 година като част от междупланетна задача за изпращане на галактически метеорологичен сателит на милион километри. Но откакто приключи дългото изгаряне на моторите и изпрати Климатичната обсерватория на NOAA в дълбокия космос по пътя към така наречен точка на Лагранж - неутрална във връзка с гравитацията позиция, която е четири пъти по-далеч от и е на директна линия със Слънцето, втората степен на ракетата остана без надзор.
свързани новини10036на 08.06.20207576на 03.04.2019
На този стадий тя е била задоволително високо, с цел да не разполага с задоволително гориво за връщане в земната атмосфера, само че също по този начин " не е разполагала с сила, с цел да избегне гравитацията на системата Земя-Луна ", изяснява метеорологът Ерик Бергер в неотдавнашна обява в Ars Technica.

" Така че от февруари 2015 година насам тя се движи по малко безредна орбита ", добави Бергер.

Космическите наблюдаващи считат, че ракетата - към четири тона " галактически отпадък ", е на път да пресече със скорост към 2,58 км/сек в границите на няколко седмици.

Бил Грей, който написа софтуера за следене на близки до Земята обекти, метеорити, дребни планети и комети, съобщи, че на 4 март горната степен на Falcon 9 най-вероятно ще се удари в далечната страна на Луната, покрай екватора.

Анализаторът на данни съобщи в неотдавнашна обява в блога си, че обектът е направил близко прехвръкване до на 5 януари, само че ще направи сигурен удар на 4 март.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР