Според едно скорошно проучване в САЩ, 95% от американците не

...
Според едно скорошно проучване в САЩ, 95% от американците не
Коментари Харесай

4 признака, че не ядете достатъчно фибри

Според едно скорошно изследване в Съединени американски щати, 95% от американците не одобряват задоволително фибри за деня. По данни на списание „ Lifestyle Medicine “, по-голяма част от популацията яде единствено 16 грама от целесъобразните 25-38 грама.

Според доктор Ейми Шапиро, тялото може единствено да ни покаже, в случай че не одобряваме задоволително фибри с храната. Ето три признака, по които да познаете, че се нуждаете от повече:

1. Вие сте на нисковъглехидратна диета

При нея са неразрешени храни като ябълки, банани, фасул, както и други варива, само че в тях има огромно наличие на фибри. Те могат да бъдат отстранени от менюто от шест до осем седмици, само че не и вечно, тъй като храносмилателната система има потребност от тях.
Ако спазвате такава диета, приемайте повече зеленчуци, съдържащи фибри. Може и да си позволите най-малко по 1 път в седмицата варива.

2. Имате запек

Фибрите оказват помощ на храната да се придвижи по-лесно по червата. Ако имате запек в последните няколко дни, то сигурно би трябвало да измененията метода си на хранене. Когато количеството им се усили, подуването и тежестта в стомаха ще изчезнат, а вие ще имате естествени изхождания всяка заран.

Според нутриционистите при сходен проблем би трябвало да ядете повече плодове и зеленчуци като броколи, спанак, портокали, круши.

3. Винаги сте гладни

Когато приемате храни, в които има малко наличие на фибри, не може да се заситите за по-дълго и бързо огладнявате. Попаднали в тялото, те се разграждат по-бавно и по този начин дават повече сила.

4. Покачване на килограмите

Това е различен знак, че ви липсват фибри. Вредните храни водят до закъснение на метаболитната система, задържане на вода и трупане на килограми. Ако внезапно напълнеете, включете храни, богати на фибри в менюто си. Така ще контролирате и порциите, които приемате.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР