Според едно любопитно проучване, направено от AUTO-Consulting, към началото на

...
Според едно любопитно проучване, направено от AUTO-Consulting, към началото на
Коментари Харесай

Българите не карат най-старите коли в Европа

Според едно любопитно изследване, направено от AUTO-Consulting, към началото на 2021 година междинната възраст на леките коли в Украйна е 22.7 години. С подобен индикатор украинският автопарк е най-старият в Европа. За съпоставяне ще кажем, че междинната стойност на възрастта на колите в Европа е 10.8 години. Ето по какъв начин наподобява ситуацията и в останалите страни на Стария континент.

Сред водачите са Англия със междинната възраст на автомобилния парк 8 години, Франция - 9, Германия - 9.5 години. В Нидерландия и Италия възрастовият диапазон е 10-11 години. Абсолютният европейски първенец с резултат 6.4 години е Люксембург. За страдание нашата страна е измежду новобранците, като разделяме предпоследното място с Литва (16.9 години).

Средната възраст на леките коли в Русия е 13.6 години. Подобни индикатори се следят в Португалия (12.9 години) и Полша (13.9). Малко по-високи са тези в Чехия (14.8) и Гърция (15.7). Още по-лошото е, че у нас не се следи наклонност за усъвършенстване. Българският автопарк застарява за шеста поредна година.

Имайте поради, че през последните 10 години европейският автопарк също е състарен, само че доста по-малко - с година и половина. Вредата от остаряването на автомобилния парк е явна. Според AUTO-Consulting междинната възраст на колите въздейства директно освен върху околната среда, само че и върху сигурността на придвижването. Новите модели имат по-съвършени каросерии и във връзка с пасивната сигурност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР