Според една шега в социалните мрежи, мухите са на смяна

...
Според една шега в социалните мрежи, мухите са на смяна
Коментари Харесай

Какво всъщност се случва с храната, ако на нея кацне муха? А с нас?

Според една смешка в обществените мрежи, мухите са на " промяна " до 19 ч., а по-късно промяната поемат комарите. За вторите към този момент ви разказахме, по тази причина в този момент е ред на първите. Те са досадни, придвижват някои болести, само че постоянно могат да ни навредят по метод, за който даже да не подозираме, че точно те са виновниците. Днес ще ви разкажем какво се случва, когато мухата кацне върху храната.

Виж още: 7 неща, които НЕ знаете за досадните комари

Начин на хранене

Мухите се хранят, поглъщайки флуиди посредством техните сходни на хоботи усти. Заради метода си на хранене, те първо пускат слюнка върху храната, с цел да я втечнят. След това я изпиват. Тоест, в случай че муха е кацала върху храната ви и по-късно я изядете вие, значи сте изяли и слюнка от муха.

Виж още: Двете зодии, които всеки желае в живота си 

Могат да снесат яйца

Някои вкусни останки, които сте си оставили за вечеря, могат да се трансфорат в съвършено гнездо за яйцата на мухите. След известно време те се трансформират в ларви, които, в случай че бъдат погълнати, могат да провокират натравяния с бактерии. 

Виж още: Как да почистим дома си вярно в изискванията на ковид

Пренасят бактерии

Вече знаем, че тези инсекти са цялостни (буквално) с бактерии. Но най-вече бактерии има по тялото им. Според изследване на китайски университет, мухите безусловно оставят пътека от бактерии, когато вървят върху някоя повърхнина. 

Виж още: Къща за 1 евро в Италия? Да, само че при едно условие 

Носят повече от 60 заболявания

Дизентерия, холера, диария и даже проказа са измежду заболяванията, които мухите разнасят. От тях страдат освен хората, само че и животните като птиците и прасетата.

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР