Според древните виждания лицето на човека е като огледало. Духът

...
Според древните виждания лицето на човека е като огледало. Духът
Коментари Харесай

Какво е физиогномика?

Според античните визии лицето на индивида е като огледало. Духът и характерът се изписват на лицето и изясняват за какво мислим, усещаме и действаме по избран метод и той е друг при всеки субект.

Изкуството да се чете по лицето на индивида има своите корени във всички антични култури и се назовава физиогномика. В Китай тази извънредно известна техника се опира на правилата, върху които е издигната техниката на акупунктурата и китайската медицина.

Изкуството на физиогномиката е толкоз значимо, тъй като дава отговор на основополагащия въпрос за всеки човек- кой съм и какво е моето предопределение в живота.

История на физиогномиката

В древността в Гърция Аристотел основава доктрина, съгласно която може да се разбере характера на индивида по чертите на лицето му и структурата на тялото му.

Разчитането на тази забавна загадка е тип проучване, което той назовава физиогномика, което идва от старогръцките думи физис, което се превежда като природа, и гномон, което значи пояснение.

Не единствено античните гърци са практикували техниката, стигаща до същинско изкуство. В Китай и Индия тази процедура също е позната и е почивала на съществени проучвателен основи.

Днес физиогномиката не се смята за просвета, а повече като тайнствено изкуство, будещо сериозен интерес. Гадаенето по външни белези е занимателно и любопитно и всеки може да го приложи на първо време върху себе си.

Какво ни споделя лицето съгласно физиогномиката

 Физиогномика

Винаги първият въпрос по отношение на физиогномиката е от кое място да се стартира. Най-лесният метод за разчитане на картата на лицето, е да се стартира от образа сега. Всяка основна линия е знак на едно десетилетие от живота. Когато тя е огромна и мощна се смята, че това е удобен интервал от живота.

Двата най-важни вида черти на лицето са известни като Планини и Реки.

Планини са всички костни области - чело, нос, брадичка и челюст.

Реки са всички области с мокрота - очи, уши, уста, линията на косата.

Физиогномиката приема, че Планините са тези интервали от живота, когато човек развива силата ян - това е време на интензивност, обществени контакти, наситени прекарвания и достижения.

Реките дават отговор на времето, когато се образува силата ин - това е време на прочувствени проблеми, сложни връзки и вътрешно израстване, които предизвикат към работа върху личната психика.

Тази самобитна топографска картина дава следните насоки за пояснение.

Тълкуване на обособените интервали от живота, отразени върху лицето

Линия на косата

Тази линия от визията дава отговор на интервала на юношеството и контурът на косата демонстрира по какъв начин са изживени тези години.

Тъй като личността към този момент се оправя по-добре с провокациите на живота, тези моменти се отразяват друго. Емоционалната зрялост обаче още е надалеч и по тази причина тийн годините са сложни. Това се отразява на линията на косата. Ако линията на косата е неправилна, върви ту нагоре, те надолу, това демонстрира, че този интервал е бил огромно предизвикателство за индивида.

Чело

 Същност на физиогномиката

Челото отразява живота от края на пубертета до навършване на 20-годишна възраст. Горната част отразява края на тийнейджърските години, следната част е за средата на двадесетте и долната част за края на интервала.

Челото е една от Планините на лицето, т.е. ян, дейното време, когато се потапяме в живота като съзнателни персони. Когато индивидът е бил сюрпризиран от същността на живота, той е реагирал общоприетоо в такава обстановка, с покачване на вежди. Тогава на челото се появява хоризонтална линия. Множеството непредвидени събития през този интервал оставят забележима гънка по челото. Многото врязани хоризонтални линии демонстрират живот, цялостен с завършения в този интервал и доста житейски уроци.

Ако хоризонталната линия прекъсва на някое място, а след това продължава, това значи, че индивидът е претърпял нещо, което не е схванал към момента и животът продължава да му слага благоприятни условия да усвои този пропуснат урок.

Челото има и други характерности. Широко чело приказва за деловитост и разсъдък.

Тясното чело се свързва със фамилни паники.

Правилното чело- образован човек, който осмисля всички аспекти в една обстановка.

Полегатото чело- човек, който реагира бързо на всяка обстановка.

Изпъкнало чело - то е за идеалистите и креативните персони, които не обичат строги правила.

Физиогномиката за Очи

 Какво издава физиогномиката

Областта към очите дава отговор на времето на 30-те години от живота. Това е една от Реките ин, характеризираща се с прочувствени въпроси, подтикващи към размишления за тях. Става въпрос за сложни взаимоотношения с родители, сътрудник, деца, сътрудници. Когато времето е мъчно в прочувствен проект, то основава бръчки към очите, които биват мощно забележими.

Външните белези на очите приказват за вътрешния живот, има и доктрина, че цветът им е индикатор за здравословния статус.

- Големите очи приказват за сензитивна и креативна натура;

- Малките очи са индикатор за вътрешна мощ и удобен ум;

- Близко разположените очи са знак за добре развита интуиция;

- Раздалечените очи са знак на отлични отзивчиви благоприятни условия.

Нос

 Какво е физиогномика?

Носът дава отговор за 40-те години от живота. Това е друго ян десетилетие, т.е. една от Планините, насочени към действието. Най-често в този интервал хората съумяват да си изградят известност и реализират триумф в живота и кариерата.

Ако носът е много публикуван на фона на другите черти на лицето, значи този интервал е бил позитивно време. Постигнато е нещо значимо и животът е станал по-балансиран. Ако в този интервал се е случило нещо значимо като смяна, то тя се е отразила под формата на тънка хоризонтална линия на мястото сред носа и очите.

Според физиогномиката носът е знак на интелектуалните качества и съгласно него можем да съдим за мозъка.

- Къс нос е знак за еластичен разум и просторност на възгледите;

- Дългият нос демонстрира удобен разум и възприятие да отговорност към другите;

- Плоският нос приказва за честност, самообладание и устойчивост. Това са качества на кариеристите;

- Кривите носове принадлежат на креативните персони, само че може да подсказват за изкривена мисъл на своя притежател;

- Острият нос значи мощна вътрешен глас.

Как символизира устата във физиогномиката

 Какво е физиогномика?

Устата принадлежи към Реките и приказва за прочувствения живот на личността. Чрез нея може да се добие визия за черти на характера и прочувствената настройка на притежателя.

- Голямата уста е знак за благотворителност. Човек с такава отличителна специфичност обича живота и получава максимума от него;

- Малката уста подсказва сензитивност, необщителност, само че и огромно трудолюбие;

- По-голяма горна джука от долната имат хората с огромно любящо сърце, само че те са изключително независими;

- Ако пък горната джука е тънка, а долната по-дебела, тогава индивидът е от тези, които желаят да угодят на всички и постоянно се притесняват;

- Правите устни като линия приказват за деловитост, а извитите за нерешителност в себе си.

Допълнително разчитане на личностни особености може да се получи при разбор на брадичката, бузите, формата и размера на лицето и по този начин се основава една цялостна и много подробна картина на човешката същина, която остава скрита от погледа.

Всяка смяна в лицето има енергийно въздействие, което подхожда на смяната в личността, по тази причина корекциите, които трансформират лицето по неестествен метод по време на развиване и смяна на тези елементи от лицето, водят до понижаване на вътрешната мощ.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР