Според досиетата Пандора майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева има

...
Според досиетата Пандора майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева има
Коментари Харесай

Досиетата "Пандора": И майката на Делян Пеевски с тайни сметки

Според досиетата " Пандора " майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева има секрети сметки в Швейцария.

Това твърди уеб сайтът BIRD.bg - българският сътрудник в интернационалното следствие.

Според " Пандора " Кръстева е станала притежател на две офшорни компании от Британските вирджински острови през 2009 година, написа BIRD.BG.

Тяхната регистрация е била поръчана от швейцарска банка. Целта на интервенцията е била да се отворят банкови сметки на името на юридическо лице и по този начин да се прикрие действителният им притежател, настояват от следствието. От там се базират на комплект от документи с дялове от фирмите, както и копие от паспорта на Кръстева.

В Досиетата „ Пандора “ обаче липсват данни за самите сметки и наличностите по тях, допълват публицистите.

Финансовият специалист Кольо Парамов чака да изтекат още имена.

„ 147 са имената, нека до Нова година излязат един по един и да забележим от кои групи са – дали има съдии, дали има прокурори, дали има търговци “, сподели той.

Според някогашния началник на разузнаването Димо Гяуров в Европа съществуват черни и бели описи на офшорни страни, само че действително наказания няма.

„ Това заобикаляне на закона може да бъде да укриване на налози, а това е закононарушение. От друга страна сходни книжни компании се употребяват за пране на пари от престъпни действия и финансиране на тероризъм, за всевъзможен тип контрабанда “, изясни той.

Годишно сред 200 и 600 милиарда $ губят държавните бюджети по оценка на МВФ поради действието на офшорни зони, а по данни на Организацията за сигурност и съдействие минимум 11,3 трилиона $ се намират в офшорни сметки.

До момента Ирена Кръстева не беше открита за коментар.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР