Според доклад на организацията за 2018 – 2019 г. повече

...
Според доклад на организацията за 2018 – 2019 г. повече
Коментари Харесай

„Amnesty International” осъди действията на полицията и съда срещу демонстрантите във Франция

Според отчет на организацията за 2018 – 2019 година повече от 40 000 протестиращи във Франция са били наказани въз основата на „ доста неразбираеми законови разпореждания ”.
Твърдите дейности на полицията против стачкуващите във Франция са достигнали небивали за страната равнища, а дейностите на съдилищата по отношение на тях са незаконни. Това твърди френският филиал на интернационалната правозащитна организация в отчета си за обстановката в тази област, направен въз основата на 18-месечни изследвания в страната.
 Амнести Интернешънъл: Съединени американски щати пази човешките права, които са комфортни за ползите им " Амнести Интернешънъл ": Съединени американски щати пази човешките права, които са комфортни за ползите им
Една от най-големите правозащитни организации " Амнести Интернешънъл " разкритикува отчета на Държавния департамент на основаната минал...
„ От 2018 година [началото на придвижването на ] репресиите против протестиращите във Франция доближиха невиждано равнище. Да станеш участник в мирна проява в страната значи да се изложиш на риска да станеш жертва на насилствени дейности от страна на полицията ”. Освен това в края на деня може да се окажеш в ареста в полицейския сектор, акцентират специалистите в отчета.
Според тях, „ управляващите в страната употребяват всеобщо закони, противоречащи на интернационалното право и предвиждащи санкции, голословни арестувания и правосъдно гонене на хора, които не са употребявали принуждение ”. В същото време се установи, че „ през последните години протестните придвижвания във Франция се разрастват доста ” – става въпрос освен за „ жълтите жилетки ”, само че и за демонстрациите, при които се упорства за незабавни ограничения за отбрана на климата, обезпечаване на обществена правдивост, митинги против безнаказаните дейности на полицията, срещу расизма, намаляването на пенсиите и така нататък
Според данните на организацията, представени в отчета, изключително мощни репресии от страна на управляващите са били приложени по отношение на участниците в придвижването на „ жълтите жилетки ”. В интервала от ноември 2018 година до юли 2019 година са били арестувани 11 203-ма от тях. По-късно повече от половината са освободени без каквито и да са правни последствия. Останалите са разследвани и наказани за дейности, които не би трябвало да се преглеждат като углавни престъпления.
Правозащитниците окачествяват дейностите на като „ грубо правораздаване ”. Както написа в отчета, за интервала 2018 – 2019 година повече от 40 000 протестиращи са били наказани „ въз основата на мъгляви законови разпореждания ”, употребявани постоянно за нелегално ограничение на човешките права, по-специално на правото за мирни събирания и правото на независимост на изложение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР