Според депутата от Продължаваме Промяната - Демократична България Атанас Атанасов

...
Според депутата от Продължаваме Промяната - Демократична България Атанас Атанасов
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Президентът Радев брани едноличните си назначения в службите

Според депутата от " Продължаваме Промяната - Демократична България " Атанас Атанасов прокуратурата би трябвало да извърши инспекция за това каква активност са развивали свещениците от Руската черква.

Следя с внимание развиването на този скандал, по този начин наименуван шпионски, и в тази връзка желая да кажа две неща, съобщи Атанасов пред публицисти в Народното събрание.

С просто око се вижда, че президентът Радев като Матросов брани едноличните си назначения в службите и по съответния случай шефа на ДАНС след този тежък неуспех, сподели Атанасов. По думите му " тук се споделя някаква история за оперативна игра ". Пет години не им стигнало време, с цел да решат дали ще го вербуват този или би трябвало да го изгонят, само че да се надяваме, че в случай че не тази, в идната седмица в комисия за надзор на службите ще разберем тъкмо какво се работи, сподели Атанасов. Според него е явно, че има доста тежка толерантност към съветския шпионаж в България и това би трябвало да се промени.

Второ, в този момент имаше някакъв митинг пред Руската черква, задава се втори подобен, и бих споделил на уредниците, които явно са от „ Възраждане “, че би трябвало да отидат да стачкуват пред съветското посолство, тъй като стана ясно, че съветската страна, през посолството в България, счита, че те са притежатели на тази съветска черква, извадиха нотариален акт за това, и стана ясно, че госпожа Митрофанова е разпоредила да се затвори тази черква, сподели Атанасов.

Сигнал до изпълняващия функционалностите на основен прокурор Борислав Сарафов за инспекция и определяне на собствеността на храма " Св. Николай Мирликийски " подадоха по-рано през днешния ден народните представители Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и Ивайло Мирчев. Би трябвало прокуратурата да извърши инспекция за това каква активност са развивали тези свещеници и в случай че има тук някаква шпионска мрежа, ДАНС да вземе да каже кои са тези, които са били вербувани от съветските свещеници и да вземат да ги арестуват, разяснява Атанасов.

На въпрос по отношение на промяна в службите, Атанасов разяснява, че тематиката не е завършила. Предстои разискване, откакто внесем съответните законопроекти, и аз мисля, че сътрудниците, които заеха авансово някаква позиция, преди да са видели текстовете, ще размислят, добави депутатът.

По-рано през днешния ден водачът на ГЕРБ Бойко Борисов сподели, че няма да поддържат вписването на 24 май като народен празник в Конституцията. Атанасов уточни, че се надява дебатът по измененията в Конституцията да влезе в пленарна зала другата седмица. Ще заявим позиции от пленарната зала, дискусионна е тази тематика, ще забележим кой по какъв начин ще гласоподава, разяснява той. Атанасов сподели, че доколкото си спомня, Борисов, преди да внесат плана за изменение на Конституцията, е обяснявал, че 24 май е най-подходящият празник.

Попитан по отношение на връщане на 20 % Данък добавена стойност и предлагането на министерството за финансов тласък за хората, подали сигнал за укриване на налози, Атанасов разяснява, че планът за бюджет би трябвало да бъде гледан в целокупност.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР