Според Денков с избора на Момчил Мавров за подуправител на

...
Според Денков с избора на Момчил Мавров за подуправител на
Коментари Харесай

Денков с коментар за критиките от Пеевски и залогът за работа с ГЕРБ

Според Денков с избора на Момчил Мавров за подуправител на НЗОК са нарушени два правилото . " Първият - че не разрешаваме да бъдат назначени на основни места хора, които имат проблеми. Този човек има проблеми. Аз персонално съм виждал сигнал от ДАНС към прокуратурата за това, че той е лобирал по метод, който изисква инспекция от прокуратурата ", сподели министър председателят. 

" Второ, сделките с ГЕРБ постоянно са били едни и същи. Ние би трябвало да имаме единодушие хората, които се назначават да бъдат допустими и от двете страни в смисъл, че няма проблеми с тях. Вчера безусловно силово със съдействието на " Възраждане " ГЕРБ и Движение за права и свободи избраха този човек ", добави той.

" Защо е значимо това - освен поради съответните благоприятни условия за злоупотреби в НЗОК, които би трябвало да предотвратим, а и поради това, че беше демонстриран един метод за взимане на решения, който може да бъде извънредно рисков, даже съдбовен за развиването на България, в случай че той бъде прибавен при гласуването на Конституцията и избора на състав на Антикорупционната комисия и регулаторите ", сподели още Денков.

Според него назначението на Мавров на позиция, която е обвързвана с разпределянето на над 8 милиарда лева годишно е проблем . " ГЕРБ и Движение за права и свободи знаят това. Миналата седмица съм наредил до ръководителя на Народното събрание Росен Желязков да бъде изпратен този отчет, с цел да бъдат осведомени и да знаят за кого става дума ", разясни министър-председателят.

Ротационният министър председател съобщи още, че от две седмици от ГЕРБ бавели приемането на разпоредбите за избор на състав на Антикорупционната комисия. " Или ГЕРБ ще се върне назад по пътя, по който тръгнахме с подготовката на законите и осъществяването на управническата стратегия, или ние през последните две седмици сме се отклонили в неверна посока. Това е залогът ", разяснява още министър председателят.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР