Според държавната информационна агенция TASS планираното изпробване на руската дигитална

...
Според държавната информационна агенция TASS планираното изпробване на руската дигитална
Коментари Харесай

Изпробването на CBDC в Русия е отложено: Какво следва за дигиталната рубла?

Според държавната осведомителна организация TASS плануваното експериментиране на съветската цифрова рубла е отсрочено по отношение на предстоящата начална дата 1 април заради това, че регулаторната рамка, нужна за пилотния план, към момента не е призната.

Очаква се законодателството за цифровата валута на централната банка (CBDC) да бъде утвърдено от съветската Държавна дума през идващия месец.

В пилотният план за цифровата рубла ще бъдат включени 13 банки, откакто влезе в действие през май. Съобщава се, че някои чиновници на участващите банки, както и чиновници на огромната застрахователна компания, ще станат тестови участници за CBDC заплащания на дребно.

Тази група от подбрани лица ще тества ефикасността на CBDC заплащанията на дребно, откакто стартира пилотното въвеждане на цифровата рубла.

Очаква се потреблението на смарт контракти в цифровата рубла да понижи оперативното натоварване на банките и да направи покупко-продажбите по-прозрачни. Русия се надява, че внедряването на CBDC технологията ще донесе нововъведения и благоприятни условия за напредък на промишлеността.


 


Очаква се в началото пилотната стратегия за цифрова рубла да бъде с стеснен обсег, като в нея ще могат да вземат участие единствено няколко определени клиенти от участващите банки.

Все отново банката на Русия ще реши дали да разшири програмата след първичния стадий. Няколко други страни, измежду които Япония, Бразилия, Индия и Китай, също демонстрираха интерес към въвеждането на лични CBDC.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР