Според данните всеки четвърти европеец е добре запознат с тези

...
Според данните всеки четвърти европеец е добре запознат с тези
Коментари Харесай

ЕК: Българските потребители познават добре правата си frognews.bg

Според данните всеки четвърти европеец е добре осведомен с тези права, всеки трети е задоволително осведомен, а към 40 на 100 са едва осведомени. 

 

У нас доверие в неправителствените организации за отбрана на потребителските права имат 41 от участвалите в допитването, до момента в който в Европейски Съюз приблизително доверието е 63 на 100.

 

Мнозинство от 76 на 100 от българите и останалите европейски консуматори декларират, че търговците и доставчиците на услуги съблюдават правата им, а 61 на 100 имат вяра в публичните служби за отбрана на потребителите.

 

В България доверието в сигурността на нехранителните артикули е 55 на 100, до момента в който приблизително за Европейски Съюз е 72 %.

 

У нас 83 на 100 от участниците са декларирали, че в последната година не са имали проблеми със стоките и услугите, които са платили. Но в това време съвсем толкоз хора са дали отговор, че в последната година са се натъкнали на неприятни търговски практики.

 

В Европейски Съюз двойно по-често потребителите подхващат дейности, когато са недоволни от стока и услуга, до момента в който в нашата страна това вършат едвам 9 на 100.

 

Подобен е и делът на европейците, които са имали проблем със стока, само че не са създали нищо, с цел да го решат. Най-честата причина да не се подхващат ограничения е упованието, че това ще отнеме доста време  както и че е прекомерно комплицирано.

 

В България 39 на 100 се оплакват от увеличение на цените по дълготрайните контракти за доставка на услуги, а 36 на 100 - от нечестни договорни условия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР