Според данните от последното голямо проучване за здравето на гражданите

...
Според данните от последното голямо проучване за здравето на гражданите
Коментари Харесай

Ютарни лист“: Хърватите са най-дебелите мъже в страните от ЕС

Според данните от последното огромно изследване за здравето на жителите на Европейски Съюз, Хърватия е най-лошо класираната страна във връзка с наднорменото тегло, написа загребският ежедневник " Ютарни лист “.

В обявата се показва, че безапелационните „ първенци “ по затлъстяване са мъжете в Хърватия, защото цели 73% от тях са с наднормено тегло.

Във Франция има минимален брой мъже с наднормено тегло - 53%. Италия има най-ниския % дами с наднормено тегло в Европейски Съюз - 37%, а в Хърватия този % е 58%.

Според оценките на обявата на Организацията за икономическо сътрудничество и раз „ Тежкото задължение на затлъстяването “, наднорменото тегло в Хърватия е обвързвано с предстоящо понижаване на продължителността на живота с три години и половина.

До 2050 година се планува наднорменото тегло да е отговорно за 75% от случаите на диабет, 10% от сърдечно-съдовите болести, 7% от случаите на деменция и 5% от случаите на рак.

В хърватската статистика с наднормено тегло са 27,3% от хората на възраст от 18 до 24 години, 45,1% от хората на възраст от 25 до 34 години и 59,8% от тези на възраст сред 35 и 44 година А при тези на възраст сред 45 и 54 година процентът на „ обемните “ хървати доближава 66,6%.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР