Според данните от паралелното преброяване на Галъп интернешънъл при 75%

...
Според данните от паралелното преброяване на Галъп интернешънъл при 75%
Коментари Харесай

Галъп: Паралелно преброяване при 75% от извадката - ГЕРБ - 30,5%, БСП - 25%

Според данните от паралелното броене на " Галъп интернешънъл " при 75% от извадката ГЕРБ печелят евровота с 30,5% от гласовете. На второ място са Българска социалистическа партия с 25%, а трети - Движение за права и свободи с 14,5%. Свои представители в Европарламента ще изпратят също по този начин Вътрешна македонска революционна организация (7,5%) и " Демократична България " (6,4%).


Според тези резултати броят на извоюваните от ГЕРБ мандати са 6, 5 - за Българска социалистическа партия, 3 за Движение за права и свободи, 2 за Вътрешна македонска революционна организация и 1 за " Демократична България ".

Данните на " Алфа Рисърч " демонстрират, че ГЕРБ печелят във възрастовите групи 18-30 година и 31-60 година, а Българска социалистическа партия измежду гласоподавателите над 60 години. Подобни е и информацията на " Галъп интернешънъл "

Сред висшистите спечелили също са ГЕРБ, следвани от Българска социалистическа партия и " Демократична България ". Сред гласоподавателите със приблизително обучение най-вече гласове също имат ГЕРБ, следвани от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Почти половината от България с главно и по-ниско обучение са избрали Движение за права и свободи по данни на " Алфа Рисърч ".
  Още по тематиката ЕВРОИЗБОРИ 2019
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР