Според данните на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) на

...
Според данните на сайта на Централната избирателна комисия (ЦИК) на
Коментари Харесай

Разминаване от 100 хил. в избирателните списъци в София, ЦИК го обясниха с грешка

Според данните на уеб страницата на Централната изборна комисия (ЦИК) на първи тур имащите право да гласоподават в София са били 1 165 955, на втори - 1 064 705. Такова огромно разминаване няма по какъв начин да се изясни с естествения приръст и хората, които са получили възбрана да гласоподават сред двата тура.

Според ЦИК разминаването се дължи на техническа неточност. " По-голямото число е обещано от регионалната администрация, като евентуално е техническа неточност и се отнася за парламентарните избори през 2017 година. Второто и правилно число, е подадено от Общинската изборна комисия по данни от описите на секционните изборни комисии ", изясни представителят на комисията Александър Андреев.

По думите му вярната численост е 1 064 705.

На парламентарни избори София е разграничена на три изборни региона. В уеб страницата на ЦИК общият брой на декларираните тогава гласоподаватели в столицата са 1 153 103. Същата е обстановката при отминалите през май евроизбори. Тогава общият брой на гласоподавателите в София е 1 147 812.

Подобен проблем е зародил и в Плевен. Там обаче на втория тур в изборните описи са се появили към 20 000 хора повече, в сравнение с са били на първия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР