Според данни от януари тази година, гигантът Amazon е продал

...
Според данни от януари тази година, гигантът Amazon е продал
Коментари Харесай

Как Amazon подслушва домовете на милиони хора


Според данни от януари тази година, колосът Amazon е продал над 100 милиона устройства, работещи с виртуалния помощник Alexa.

Наскоро Bloomberg разгласява отчет, в който разкрива по какъв начин компанията записва диалози и случки в домовете на притежателите на сходни устройства с предлог, че сходна процедура е нужна за подобрението на услугите на Amazon.

Става ясно, че компанията на Джеф Безос разполага с центрове по целия свят, където хиляди чиновници са нагърбени със задачата да слушат записите от смарт представителите на Amazon.
 Снимка 418232

Част от диалозите се транскрибират в писмен формат, отбелязват се с мнения и бележки, и по-късно се вкарват в системата на Alexa.

Идеята е, че това оказва помощ на Alexa да схваща по-добре разговорна тирада и диалект, което пък прави виртуалния помощник по-адекватен и образован.

Amazon твърди, че чиновниците не разполагат с данните на потребителите, чийто диалози слушат, само че от отчета на Bloomberg излиза наяве, че това не е тъкмо по този начин.
 Снимка 418233

Всеки запис е съпроводен от неповторим потребителски номер, серийния номер на съответното устройство и първото име на притежателя му.

Bloomberg разкрива, че постройките и офисите, в които се случват тези действия, по никакъв метод не са брандирани с логото на Amazon и външен човек не би предположил, че чиновниците там работят за Безос.

В отчета се оповестява, че всеки от чиновниците в тези центрове преслушва по към 100 записа дневно, като измежду тях има и такива на детски викове за помощ, полови похищения и други евентуално престъпни случки.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР