Според данни на HealthLine 1/3 от пълнолетните хора се чувстват

...
Според данни на HealthLine 1/3 от пълнолетните хора се чувстват
Коментари Харесай

5 причини да сме постоянно уморени

Според данни на HealthLine 1/3 от пълнолетните хора се усещат непрекъснато изтощени или недоспали.

Ако сме измежду тях и сме изключили съществени здравословни положения, които могат да са причина за това, може да помислим дали повода за умората ни не се крие в някои от следните неща.

Прекалена консумация на въглехидрати и захар

И двете са бърз източник на сила, само че водят и бързо повишаване на кръвната захар. Както и до бърз спад по-късно, който се дължи на това, че организмът ни е създал огромно количество инсулин, с цел да се отърве от захарта в кръвта.
 Снимка 519791

Когато почувстваме неочакван апетит, по-добре да сменяем снаксовете и сладкишите с плодове, ядки или твърдо сварено яйце.

Заседнал живот

Когато сме изтощени, нямаме предпочитание за спорт. Когато понижим или изобщо преустановим физическата интензивност в живота си обаче, омарата ни става по-постоянна. Това е абсурд, с който би трябвало да се оправим. Но има вяра - с изненада ще установим, че след подготовка в действителност се усещаме по-енергични в сравнение с преди нея.
 Снимка 534265

Калориен банкет под нормата

На елементарен език калориите са единиците сила, с която се снабдявам от храната. Когато те са по-малко, в сравнение с са нужни на организма ни, работата му се забавя. От тук идва и възприятието на отмалялост.

Недостатъчна хидратация

Тялото ни употребява вода за съвсем всички процеси в него. Когато не съумяваме да набавим толкоз, че да компенсираме загубите, силата ни понижава, както и концентрацията ни. Количеството течности, от които се нуждае всеки, зависи от тежестта, възрастта му, какъв брой е деен, както и изискванията, в които се намира.
 Снимка 455481

Стрес

Едва ли някой е сюрпризиран, че виновникът и за недоспиването ни се оказва стресът. Няма по какъв начин да го избегнем в всекидневието си, само че би трябвало да имаме работеща тактика, посредством която да се оправяме със напрежението. Йогата, тренировките, медитацията, смехът са единствено няколко образеца за такава.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР