Според Daily Express - National Grid, операторът на единната британска

...
Според Daily Express - National Grid, операторът на единната британска
Коментари Харесай

Стимулират финансово британците да пестят ток

Според Daily Express - National Grid, операторът на единната английска енергийна система, възнамерява да подтиква жителите на страната, които ще понижат потреблението на сила през есента и зимата, когато потреблението на сила в страната е най-голяма.

Според нея National Grid желае хората да изключват енергоемките уреди, като перални машини и конзоли за игри, в пиковите часове. Отбелязва се, че за тази цел компанията възнамерява да изплаща до шест лири за всеки икономисан киловатчас на семействата, които понижат потреблението на електрическа енергия сред 17:00 и 20:00 часа. Тази скица може да бъде въведена до края на октомври, в случай че бъде утвърдена от енергийния регулатор Ofgem.

" Разработваме нова услуга, която ще бъде разполагаем на потребителите през тази зима ", съобщи представител на National Grid.

Изданието показва, че сходна скица за заплащане към този момент е била тествана през февруари и март, когато 105 000 клиенти на Octopus Energy са били помолени да изключат електрическите си уреди за два часа. Домакинствата, които са понижили потреблението си на електрическа енергия с 30-40% са получили по 22,7 пенса за всеки икономисан киловатчас, написа вестникът./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР