Според д-р Чавдар Ботев абсолютно всички ще преболедуваме от коронавирус.

...
Според д-р Чавдар Ботев абсолютно всички ще преболедуваме от коронавирус.
Коментари Харесай

Лекар с плашеща картина: Количеството вирус вече е 3000 пъти повече, маските не пазят сега така добре

 Според доктор Чавдар Ботев безусловно всички ще прекарваме от ковид.

" Въпросът е по какъв начин ще преминем, има две благоприятни условия, едната е да се срещнем чисти, без ваксина и надлежно, това означва, че за хората над 80 години, смъртността ще е над 15% , а за всички останали - 1,32%. Другата опция е да се имунизираме, и надлежно смъртността понижава доста ", уточни доктор Ботев.

Той посочи, че това, че си имунизиран, не значи, че няма да пренасасяш болестта, и няма да се разболееш. 

" За хората над 60 години в Съединени американски щати се вкарва трета бустерна зона, тъй като не са предпазени ", уточни хематологът.

Той изрази опасения, че с началото на образователната година ще се увеличи заболеваемостта измежду деца и младежи. Много младежи ще бъдат инфектирани, това са контактни, цели класове с деца към този момент инфектирани, тъй като спрямо предходните разновидности в този момент количеството вирус е 3000 пъти повече, маските не пазят в този момент по този начин добре ", добави доктор Чавдар Ботев пред БНР.

Той посочи, че се постанова ограничение, тъй като този вирус е доста инфектиран и пикът ще е оптимално висок. 

" Трябва да се има поради, че тези прогнози, са на фона на 50% отбрана на популацията към вируса. Моят зов е да помислим съществено за здравето на нашите близки, тъй като като се имунизираме пазим родителите си. До шест месеца след преболедуване, не е добре да се имунизираме, сочат изследванията. Според мен би трябвало да се направи само така наречен бустерна доза за всички преболедували, не три ваксини за всеки минал през вируса. "  

" За децата, е значимо да се знае, че те имат по-малко рецептори и при тях вирусът влиза  в клетките по-трудно, само че тази вълна ще засегне доста повече младежи. Моят съвет е да се заобикаля да се дават антибиотици през първите седем дни. Това, че има температура, не значи незабавно, че би трябвало да се дадат антибиотици. Температурата върви по този начин, че сред 9 и 12 ден на заболяването, има скок, който продължава три дни, само че това не е бактериална температура, а това е имунологична температура. "

Всеки би трябвало да има оксиметър, при сатурация под 92 би трябвало човек да мине на О2. Може и у дома  да  останат пациентите, това е заболяване което разрешава това, като се прави терапия с О2 по рекомендация на доктор. Ивермектинът се изследва и в скоро време ще имаме доста данни и ще се потвърждава, че понижава вируса. "

" Начинът на показване на акцията не бе верен. В началото говорехме, че като реализираме 70% имунизационно равнище, надлежно няма да боледуваме. Това, което се видя в Израел бе, че всеобщо започнаха да боледуват при цялостно имунизиране. Трябва методът да е по различен метод, имунизацията дава леко преболедуване и хората оживяват. Българинът е песимистичен, само че е значимо да сме справедливи. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР