Според CBS News новият руски ледоразбивач „Арктика“ е „физическо въплъщение

...
Според CBS News новият руски ледоразбивач „Арктика“ е „физическо въплъщение
Коментари Харесай

CBS News разказа как Русия позиционира своя нов ледоразбивач

Според CBS News новият съветски ледоразбивач „ Арктика “ е „ физическо олицетворение на упоритостите на президента Владимир Путин “ за създаване на съветско наличие в отдалечения арктически район. В същото време Москва нарежда този транспортен съд като доказателство, че „ Арктика е наша “, се споделя в публикацията.

Русия нарежда своя голям нов атомен ледоразбивач като доказателство, че „ Арктика е наша “, написа CBS News.

Корабът „ Арктика “, за който се споделя, че е най-големият и най-мощният ледоразбивач в света, отпътува от Санкт Петербург за Мурманск във вторник след тригодишно забавяне, породено от механически проблеми и разстройства във веригата на доставки.

Според CBS News този голям транспортен съд е "физическото олицетворение на упоритостите на президента Владимир Путин да усили наличието на Москва " в отдалечения арктически район.

Двуседмичното пътешестване до Мурманск ще бъде първият тест за ледоразбивача. В допълнение, това ще бъде първият от поредицата кораби, които ще добавят съветския флот от ледоразбивачи.

Дължината на плавателния съд е 173,3 м, височината на кораба е колкото 15-етажна постройка се показва в публикацията. Ледоразбивачът е планиран да преодолява лед с дебелина до 2,8 м.

Плавателният съд е от решаващо значение за напъните на Москва да сътвори явен маршрут за товарните транспорти по Северния морски път, който минава от Мурманск до Беринговия пролив.

Според CBS News Русия се надява, че маршрутът ще се трансформира в постоянно комерсиално транспортно известие сред Азия и Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР