Според британските разследващи камионът е от България, но е влязъл

...
Според британските разследващи камионът е от България, но е влязъл
Коментари Харесай

Вечерни новини: Британските власти откриха 39 тела в камион от България, кметът на Несебър вече е в ареста

Според английските проверяващи камионът е от България, само че е влезнал в страната през пристанищен град в Уелс

В навечерието на предизвестения избор на единствения претендент за нов основен прокурор Иван Гешев, организацията " Правосъдие за всеки " и жители вършат финален опит да се опълчват на меко казано противоречивата процедура. Протестът " Марш за право и независимост " е плануван за довечера от 18 ч. пред Съдебната палата, а на следващия ден заран ще продължи и пред постройката на Висш съдебен съвет, до момента в който членовете на съвета изслушват концепцията на Гешев.

Иначе денят предстоящо мина в кухи изявления на властта във връзка решението на Европейската комисия да спре наблюдението върху България за напредъка в правосъдната промяна, битката с корупцията и проведената престъпност, така наречен CVM. На съвещание на държавното управление Бойко Борисов съобщи, че това ги окуражи още повече " всеки ден, всеки час " да се борят за върховенството на закона, с корупцията и контрабандата. Главният прокурор Сотир Цацаров се изрече в същия жанр, че отпадането на мониторинга не би трябвало да води до утешение, тъй като това би било нездравословно.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Междувременно профилираната прокуратура съобщи на съда предприемача Миню Стайков по второ дело и обвиняване за корист с евросубсидии. Заедно с още 13 души, петима от които са чиновници на държавен фонд " Земеделие ", той ще дава отговор за присъединяване в незаконен сговор за корист с европейски средства по програмата за развиване на селските региони и за лозаро-винарския бранш. Собственикът на " Винпром Карнобат " е в ареста от предишното лято, когато бе арестуван за държане на контрабандни цигари и данъчни закононарушения.

ЧЕТИРИ Пожарна охрана ТРИ
Най-важните вести през днешния ден в три фрази

Британските управляващи откриха 39 мъртви тела в резервоар на камион, пристигнал от България

Камионът е открит в промишлен парк в Есекс, Англия , а полицията е арестувала водача - 25-годишен мъж от Северна Ирландия по съмнение за ликвидиране. Според английските проверяващи камионът е от България, само че е влезнал в страната през пристанищен град в Уелс. След случая министър председателят на Англия Борис Джонсън настоя за санкции за трафикантите на хора.

Кметът и още участници в локалните избори в Несебър бяха задържани

Четири дни преди локалните избори кметът на Несебър Николай Димитров и още четирима участници в локалния избор в града към този момент са задържани, след извършената през уикенда акция по съмнения за пазаруване на гласове против Димитров, който се явява като самостоятелен претендент за кмет за четвърти мандат, както и против трима претенденти за общински съветници в града - Петър Тодоров и Георги Георгиев от Българска социалистическа партия, Константин Лефтеров от " Движение 21 ", а също и против претендента на " Движение 21 " за кмет на Свети Влас Атанас Япаджиев. Те са разследвани за проведена незаконна група за търговия с гласове с лидер Димитров, което е " закононарушение против политическите и изборните права на жителите ". Така прокуратурата съществено се намесва в борбата за локалната власт в града , където съперници на Димитров са ГЕРБ и партията на братя Диневи.

Путин и Ердоган се договориха за буферна зона в Сирия за сметка на кюрдите

След продължителни диалози турският президент Реджеп Тайип Ердоган и съветският му сътрудник Владимир Путин реализираха съглашение за основаването на така наречен безвредна зона в Сирия. Съгласно него кюрдските военни сили YPG - гръбнак на обединението, сражавала се паралелно с американските военни против ИДИЛ, имат 150 часа да се изтеглят от границата, след което Русия и Турция ще стартират да патрулират . До разширението на въздействието на двете страни се стигна, откакто Съединени американски щати изненадващо трансформираха досегашната си политика и изтеглиха войските си от района.

Кабинетът позволи на " ЦСКА-София " да ремонтира стадиона в Борисовата градина

Правителството даде " зелена светлина " на футболния клуб " ЦСКА-София " да модернизира стадион " Българска войска " в Борисова градина. В сряда Министерският съвет реши да сътвори взаимно сдружение сред страната и футболния клуб на Гриша Ганчев, като страната ще взе участие с сдружението " Сердика спортни парцели " и апортна вноска от 22 млн. лева , а съучредителят " Арена ЦСКА ", благосъстоятелност на футболния клуб, ще даде парична вноска също от 22 млн. лева Сега стадион " Българска войска " е благосъстоятелност на страната, а футболният клуб заплаща наем за използването му, като и има ангажимент за вложения.

СЪБИТИЯТА, КОИТО СЛЕДИМ

Висш съдебен съвет избира Иван Гешев за идващ основен прокурор

На 24 октомври, четвъртък, Висшият правосъден съвет (ВСС) ще изслуша единствения претендент за идващ основен прокурор – настоящия зам. основен прокурор Иван Гешев, и ще гласоподава той да оглави прокуратурата за идващия седемгодишен мандат . Изборът се счита предупреден, доколкото зад кандидатурата на Гешев застана цялата 11-членна прокурорска гилдия на Висш съдебен съвет отпред с основния прокурор Сотир Цацаров, а той на практика господства и пленарния състав на Висш съдебен съвет. Самото назначение на основния прокурор се прави с декрет на президента, който има право да върне предлагането на Висш съдебен съвет, само че при наново показване на същата кандидатура е задължен да подпише указа.

СНИМКА НА ДЕНЯ

Охраната на Борисов ще бъде смъмрена поради метода, по който кара



Любимият в последно време род на ръководство на премиера Борисов - по пътищата на България от джипката, през вчерашния ден беше неодобрен от жители във Фейсбук поради метода, по който кара защитата му. Във видеото, което както постоянно беше предавано онлайн в обществената мрежа, се вижда по какъв начин колите на НСО избутват другите коли на пътя в спешната лента. Колата, в която пътува самият министър председател пък се движи върху две платна по едно и също време и пречи на останалите участници в придвижването.

След гневните реакции на жители, от Национална работа защита (НСО) обявиха, че ще създадат забележка на екипа за метода им на шофиране и държанието на кортежа на пътя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР