Според Брънзалов това едва ли ще доведе до сътресения в

...
Според Брънзалов това едва ли ще доведе до сътресения в
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов за министър Хинков: Или трябваше да си подаде оста...

Според Брънзалов това надали ще докара до разтърсвания в преговорния развой по Националния рамков контракт, който по думите му върви безпрепятствено. Не би трябвало да има опасения в тази посока, счита той.

 

По думите му договарянията за НРД към момента текат. От БЛС упорстват за 25% нарастване на клиничните пътеки. До този миг в цената на клиничната пътека в никакъв случай не е калкулирана цената на лекарския труд, означи доктор Брънзалов, като акцентира, че те упорстват за това от дълго време.

 

Лекарите упорстват също и значително да се усили процентът на еднодневните пътеки и процедурите. По думите му това са действия, които ще могат да се правят и в извънболничната здравна помощ. По този метод ще се получи запас, който може да докара до нарастване на клиничните пътеки и то освен с 25%, а и с повече, изясни той в изявление за предаването " Неделя 150 ".

 

Д-р Брънзалов акцентира, че болничният престой е много скъпа активност. Според него еднодневният престой може да се яви в пъти по-скъп от този в безценен хотел. " Това би трябвало да се уточни, с цел да се освободи запас и второ - пациентите да получават по-бърза и съответна грижа ", сподели той.

 

По думите му за 24 часа в едно съществено лечебно заведения могат да се свършат доста неща и по-късно пациентът да се прибере у дома или да се пренасочи вкъм болница за рехабилитазия.

 

" След като една клинична пътека все още е 3-дневна, а работата може да се свърши за 24 часа - за какво един пациент би трябвало да седи там 3 дни ", попита риторично лекарят. И добави:

 

" За 6,5 млн. население имаме 2 млн. и повече хоспитализации. Не мисля, че това би трябвало да продължава по този метод. Имаме доста хоспитализации в България. /.../ Много постоянно у нас се постанова хиспитализация за диагностика ".

 

Този бюджет е най-голям, тъй като той се дефинира от растежа на минимална заплата, инфлационни процеси и така нататък, изясни още доктор Брънзалов за бюджета за опазване на здравето. " В същия миг - 100 лева се получава месечно на всеки здравноосигурен жител в България ", посочи той.

 

Според него не заделяме задоволителен запас за предварителна защита. Той е безапелационен, че България разполага с задоволително експерти.

За да има нови лечебни заведения, би трябвало да се направи действителна здравна карта на България и те да се откриват там, където е належащо, изрече мнението си доктор Николай Брънзалов.

 

Не може откакто минималната работна заплата е повишена 4 пъти, една такса като потребителската да седи на една фискирана цена, без да е обвързана с нито един различен стопански индикатор, съобщи доктор Николай Брънзалов. Според него сумата от освободените от потребителска такса хора би трябвало да се поеме от институцията, която е наложила това решение да бъде по този начин, като да вземем за пример тази обществена активност може да бъде поета от общественото или здравното министерство.

 

За електронните предписания доктор Брънзалов още веднъж повтори, че нямат нищо срещу електронните предписания. Винаги сме се отзовавали за всяка ефикасна стъпка, означи той. По думите му няма никакъв проблем лекарят да издава електронна рецепта, само че когато той е в кабинета. През телефона - тези приложения могат да оказват помощ, само че против тях не стои обзор, изясни той и съобщи, че би трябвало да се търси оптимално решение на казуса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР