Според Бойко Борисов в едно правителство трябвало са има по-широка

...
Според Бойко Борисов в едно правителство трябвало са има по-широка
Коментари Харесай

Преди изборите: Партиите заговориха за формулите за управление след вота

Според Бойко Борисов в едно държавно управление трябвало са има по-широка палитра. Затова и той сподели, че партията му няма да прави кабинетсамо с Движение за права и свободи. Борисов сподели статистика на свършеното през 270-те дни дружно от ГЕРБ, Политическа партия -ДБ и Движение за права и свободи. 12 законопроекта подписани от ГЕРБ-СДС и Политическа партия Демократична България. 2 от Атанасов и Пеевски.Според Кирил Петков обаче конфигурацията на срещите сред тях досега е била друга.Той изясни и по какъв начин се вземали решенията в некоалицията. " Ние сме почтени към нашите гласоподаватели и споделяме: " Ние сме в коалиция с Демократична България ", а ГЕРБ и Движение за права и свободи също би трябвало да кажат почтено, че и те са в коалиция дружно. И всички тези срещи, за които господин Борисов приказва, са като среща на две обединения. Но с цел да се приказва за това, Пеевски и Борисов би трябвало да кажат: " Да, ние работим дружно ".

Когато става дума да обединението ГЕРБ- Движение за права и свободи, индивидът, с който може да се приказва, с цел да се взимат крайните решения нормално е Пеевски, когато са двамата, тъй като той взима решения и за двете групи. Някой път се приказва и с Борисов, само че действително, в случай че би трябвало да се вземе решение, би трябвало да се приказва с Пеевски ", съобщи Петков.Самият Делян Пеевски разгласи, че Движение за права и свободи ще чакат да мине вота, с цел да разгласят към каква формула на ръководство ще се насочат по-късно.Кирил Петков прикани ГЕРБ и Движение за права и свободи за поддръжка на четири законопроекта, по които може да полuчим 1,2 млрд по ПВУ. А Борисов подлага на критика кабинета в оставка, че в последните си дни харчи доста.Бившите сътрудници в ръководството към момента разговаряли по сред си. Но не очи в очи, а по телефона. 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че партията му би подкрепила прекъсване или приватизация на " Турски поток ", съобщи БНР.

Повод за изявлението му стана предлагането на ПП-ДБ за основаване на краткотрайна парламентарна комисия за определяне на обстоятелства и условия по отношение на изчезналата Пътна карта за плана " Турски поток ":

" Още през днешния ден може да внесат решение да спрем " Балкански поток ", не да си чешем езика, а да спрем " Балкански поток " ( " Турски поток " – б.р.). Крановете са на територията на България. Или, в случай че желаят, тъй като това сме го обсъждали с сътрудниците, за какво не го пуснат на приватизация? Да видят какви пари ще вземат за него. Готови сме незабавно и на двете решения. ГЕРБ ще ги поддържа. Затова предлагам или да го спрем, или да го продадем ".

По предложение на Продължаваме промяната - Демократична България депутатите вкараха като изключителна точка в дневния си ред основаването на краткотрайната комисия за следствието на пътната карта на " Балкански поток ". От коридорите на Народното събрание ГЕРБ и Движение за права и свободи оповестиха, че ще поддържат това предложение.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР