Според Боряна Димитрова, управител на Алфа рисърч, нагласите на хората

...
Според Боряна Димитрова, управител на Алфа рисърч, нагласите на хората
Коментари Харесай

"Алфа рисърч": Оставките не носят автоматично доверие към властта

Според Боряна Димитрова, шеф на " Алфа рисърч ", настройките на хората демонстрират, че това, от което се нуждаят е " класификация на страната, а освен на ръководещата коалиция ".

© Юлия Лазарова Още по тематиката
Накъде след председателството

Две трети от българите чакат министър председателят Борисов да стане по-активен по вътрешните проблеми
6 юли 2018
Европредседателството стабилизира оценките за премиера и държавното управление

Електоралните настройки се резервират съвсем без смяна, Валери Симеонов качва най-вече в персоналния си рейтинг, сочи изследване на " Алфа рисърч "
3 юли 2018 Оставките на тримата министри: на превоза - Ивайло Московски, на вътрешните работи - Валентин Радев, и на районното развиване - Николай Нанков, не зареждат автоматизирано ръководещата коалиция с доверие. Това е един от изводите от експресно изследване на публичните настройки, осъществено от " Алфа рисърч " по поръчка на Българска национална телевизия. Въпреки че повече от 60% от българите утвърждават оставките, а близо 30% - не (привържениците на ГЕРБ - тъй като не считат, че са нужни, а тези на Българска социалистическа партия - тъй като са недостатъчни), анализът на данните демонстрира, че единствено механизмът на персоналните промени в кабинета не е задоволителен.

Едва 12% от хората настояват, че персоналните смени са задоволителни, с цел да усилят доверието им в кабинета. 19% настояват даже, че то понижава по-късно деяние, а за 61.30% то не трансформира настройките им. " Това не значи, че хората преценят случая като незначителен, в противен случай, това е червен сигнал, че този механизъм, в случай че остане единствен, стартира съществено да буксува ", настояват социолозите.

" Има нова обстановка ", разяснява шефът на организацията Боряна Димитрова пред Българска национална телевизия. Според нея данните демонстрират, че оставките са нужни, само че незадоволителни. " Хората си споделят - в случай че завоят беше към моето обитаемо място или пък, в случай че на следващия ден мен ме спрат и ми напишат акт под диктовката на локалния партиен секретар? Проблемът не е чисто политически, а визира доста звена в системата ", разяснява Димитрова. Според нея злополуката край Своге е осветила " сцеплението " сред институциите. Това се потвърждава от отговорите на въпроса дали ще има и съответни осъдени длъжностни лица с изключение на министрите. Повече от половината запитани - 56.50% реагират позитивно, а 29.20% не чакат още някой да поеме отговорност. " Хората желаят съответните проблеми да бъдат решени, а не да бъдат заметени с оставки ", сподели Димитрова. Тя проучва настройките по този начин - " нуждаем се от класификация на страната, а освен на ръководещата коалиция ".
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР