Според бившия шеф на КАТ – София България може да

...
Според бившия шеф на КАТ – София България може да
Коментари Харесай

Тенчо Тенев: В охраната на границата липсват качествени хора


Според някогашния началник на КАТ – София България може да се оправи със лични сили с мигрантския напън

„ Статистиката е плашеща. В защитата на границата липсват качествени хора. Лошият кадрови запас е повода за обстановката с мигрантите. Липсва разполагаем състав, подготовката е неприятна, патрулиращите коли са остарели, инфраструктурата е неприятна или липсва “. Това сподели някогашният началник на КАТ – София Тенчо Тенев пред Нова телевизия.

По неговите думи България може да се оправи със лични сили. Той е на мнение, че е належащо вярно да се разпределят средствата от Европейски Съюз за защита на държавната граница.

„ Бих върнал експертите на работа там, където бяха преди. Няма ги към този момент тези хора, които работеха дълги години и спираха мигрантския напън. Сега всички бази, в които се намират мигранти, са цялостни и претъпкани “, посочи Тенев.

„ Шофьорите, които транспортират мигрантите станаха доста нагли “, счита той.

Тенчо Тенев разяснява и злополуките в страната. „ От 27 европейски страни България е на 26 място с най-вече починали на 1 млн. население в ПТП “, сподели той. „ България е преди всичко в Европа, дружно с Австрия по брой починали водачи на скоростни пътища, които не са автомагистрали “, добави Тенев. „ Най-малко имаме починали на автомагистрали, повече на градските пътища “, добави той.

По негови думи пътният надзор на полицията е дребен. Най-много убити в ПТП са мъже сред 18 – 24 годишна възраст, добави специалистът.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР