Според бившия пилот във Формула 1 и настоящ експерт коментатор

...
Според бившия пилот във Формула 1 и настоящ експерт коментатор
Коментари Харесай

Брандъл: 20 коли не са достатъчни за Формула 1

Според някогашния водач във Формула 1 и сегашен специалист коментатор на Sky Sports F1 Мартин Брандъл, наличето на единствено 20 коли на стартовата решетка в спорта е незадоволително, с цел да се сътвори задоволително огромно представление.

Изказването на британеца идва по-малко от седмица, откакто Международната автомобилна федерация (ФИА) публично започва процедурата по търсене на нови отбори. Желанието на ФИА е във Формула 1 да има два нови отбора, които да дебютират сред 2025 и 2027 година. Ако това се случи то колите на стартовата решетка ще доближат 24.
 ФИА публично започва процеса по търсене на нови тимове във Формула 1 ФИА публично започва процеса по търсене на нови тимове във Формула 1
Това предпочитание на ФИА обаче продължава да среща сериозна съпротива измежду актуалните 10 екипа, които са на мнението, че влизането на нови отбори единствено ще понижи техните доходи от наградните фондове, които в края на годината няма да се разделят на 10, а на 11 или 12. Друг е въпросът дали на част от трасета, които сега са част от календара на шампионата, ще има задоволително място за повече от 10 тима. Един образец е „ Зандвоорт “, където едвам има място за 10 екипа в пит лейна, а какво да приказваме за 11 или 12. Уличните трасета също не са застрховани от този проблем, макар че сред 2010 и 2012 имаше 12 тима във Формула 1 и в Монако, Австралия и Сингапур имаше задоволително място за всички.
 И шефовете на тимове във Формула 1 против президента на ФИА И шефовете на тимове във Формула 1 против президента на ФИА
„ Вкарването на нови тимове не е въпрос единствено на пари, само че и на логистика – изясни Брандъл пред Sky Sports F1. – Дали ще има място в пит лейна, в падока и на решетката за всички?

„ От какъв брой коли действително имаме потребност? Аз мисля, че 24 коли ще е страхотна численост, ние имаме 29 надпревари през тази година, 23 истински съревнования и 6 спринта с 20 коли на решетката. Лично аз не мисля, че това е задоволително за шоуто “, съобщи Брандъл.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР