Според бившия министър на правосъдието Антон Станков внасянето на огнестрелно

...
Според бившия министър на правосъдието Антон Станков внасянето на огнестрелно
Коментари Харесай

Експерт: Ниските заплати водят до корупция

Според някогашния министър на правораздаването Антон Станков внасянето на огнестрелно оръжие в пандиза няма по какъв начин да стане без присъединяване на вътрешен човек.

"Ниското възнаграждение води до корупция. Затворите в България са еднообразно строго охранявани. С тези присъди двамата бегълци са били или на непоколебим, или на интензивно непоколебим режим и не би трябвало да имат допир до оръжия. Министерството на правораздаването би трябвало да организира лично следствие ", безапелационен бе Станков в студиото на "България он ер ".

По думите му е извънредно време системата на Министерство на вътрешните работи като цяло да бъде реформирана, дружно с това да се обърне внимание и на пандизите.

"Станаха такива промени, че Софийският затвор се оказа в центъра на града. Не му е мястото там. Трябва да бъде обиден въпроса за градеж на нова постройка на друго място ", твърди специалистът. Той е на мнение, че мобилните връзки са сериозен проблем на пандизите.

"Не мисля, че след този случай би трябвало да се стигне до оставката на Цецка Цачева. Практиката сочи, че съответни дейности в границите на седмица от страна на управляващите биха могли да свършат работа и двамата бегълци да бъдат хванати ", посочи някогашният правосъден министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР