Според бившия директор на Пирогов проф. Милан Миланов колегите му

...
Според бившия директор на Пирогов проф. Милан Миланов колегите му
Коментари Харесай

Бивш шеф на "Пирогов": Медиците са подложени на политически натиск

Според някогашния шеф на " Пирогов " проф. Милан Миланов сътрудниците му са подложени на политически напън и това им пречи да се заемат професионално с ограниченията против ковид.

" Има претрупано политическо влияние върху моите сътрудници. Те не могат да се съгласят с политическия напън, това (ограничението на разпространяването на ковид - бел. ред.) не може да се реши по политически път, а по експертен ", сподели Миланов в изявление за Би Ти Ви.

Според него " да се вършат министерски препоръки през два дни и това да се демонстрира на публиката е неприемливо " и точно това основава суматохата.

Миланов е на мнение, че решенията, които държавното управление взима в последните дни, е трябвало да бъдат взети преди 40 дни и недостигащите маски и защитни дрехи към този момент е трябвало да бъдат обезпечени, а не занапред да се провежда производството им.

Коронавирусът ще смути работата на " Пирогов ", счита Миланов. Причината е, че първият пациент е лежал няколко дни, воден е на проучвания и е имал контакти с доста медици и заболели. Той изрази мнение, че е трябвало " Пирогов " и втората по величина болница " Света Анна " е трябвало да не одобряват заболели от ковид, тъй като
" нито инсултите, нито инфарктите, нито контузиите са по-малко ".

Миланов сподели, че чака гърмеж в София, само че добави, че това е елементарен грип с затруднения при някои пациенти, смъртността не е висока и популацията няма за какво да се плаши ".

Друг някогашен шеф - Спас Спасков, пък сподели, че

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (320)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР