Според бившия депутат от Върховната рада на Украйна Иля Кива

...
Според бившия депутат от Върховната рада на Украйна Иля Кива
Коментари Харесай

Бивш депутат: Зеленски е готов да обяви война на Русия през есента

Според някогашния народен представител от Върховната рада на Украйна Иля Кива Киев е подготвен да вземе съдбоносни решения. Както той съобщи по канала TG, украинският президент Владимир Зеленски е подготвен да разгласи война на Русия и обща готовност в страната си тази есен.

Според Кива сходни проекти са планувани за края на тази есен, а повода е връщането на международния интерес към Украйна и отвод от президентски избори, които не се организират в такава обстановка.

Освен това, счита някогашният народен представител, Зеленски е подготвен публично да разгласи сходни решения.

Втората причина, която Кива акцентира, съгласно него, може да се смята за желанието да се „ изтрие протестното население “ на фона на общото неодобрение от политиката на страната и загубата на контранастъплението.

Освен това украинският водач има намерение да „ принуди “ международната общественост да взе участие във войната, макар опасността „ тя да ескалира в трета международна война и нов кръг от икономическа рецесия, която може да довърши европейската стопанска система “.

„ Формално Зеленски има всичко готово за стъпката към това. Плъх, притиснат в ъгъла, ще хапе “, заключи Кива.

Припомняме, че още през август 2023 година формалният представител на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Владислав Селезньов сподели пред медиите, че човешкият мобилизационен капацитет в Украйна дава опция да се набира боен личен състав без да се вършат промени в съществуващите закони.

Темата за оповестяване на война на Русия е подхваната и от украинският телеграм канал „ Резидент “, базирайки се на осведомен източник. В кабинета на президента на Украйна е почнало обсъждане по въпроса за оповестяване на война на Русия, тъй че западните сътрудници да не могат да се отдръпват от украинската тематика. Особена активност в разискването на този въпрос се следило в Киев през последния месец.

Източникът е обяснил пред канала, че този ход е последната стъпка на украинския президент Володимир Зеленски да повиши ескалацията на спора и може да се одобри като отговор на Киев на западния напън.

Кабинетът на Зеленски чака, че в случай че бъде оповестена война на Русия, президентът на Съединени американски щати Джо Байдън към този момент няма да може да понижи финансовата и военна помощ за Украйна преди началото на своята президентска акция.

Тази информация, съгласно международните издания, беше косвено доказана от самия Зеленски в изявление за английското издание The Economist. В него украинският президент акцентира, че се готви за дълъг боен спор, като признава желанието си да трансферира напълно стопанската система на страната на военна основа.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР