Според бивш високопоставен служител в Комисията по ценните книжа и

...
Според бивш високопоставен служител в Комисията по ценните книжа и
Коментари Харесай

Напускайте незабавно платформите за търговия, призовава бивш шеф на SEC

Според някогашен почитан чиновник в Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) е целесъобразно вложилите в цифрови активи неотложно да се отдръпват от крипто платформите.

Джон Рийд Старк, създател на Службата за използване на законодателството в региона на интернет на SEC и някогашен началник в продължение на 11 години  допусна , че сега крипто тържищата са изправени пред “ ” от страна на регулаторните и правоприлагащите органи на Съединени американски щати, като се чака обстановката да се утежни.

Въпреки че в предишното е подлагал на критика SEC, Старк счита, че последните дейности на регулатора против крипто са били целенасочени.

Старк акцентира, че без значение от възвишените обещания на поддръжниците, неоспорима истина е, че платформите за крипто търговия са извънредно високорискови, несигурни и фундаментално рискови.

Той твърди, че съществува забележителна празнота в отбраната на вложителите в границите на крипто тържищата, което води до отсъствието на основни условия, като да вземем за пример водене на документи, ограничения за киберсигурност, кодекси за държание, процедури за недоволства от клиенти и транспарантни транзакции за придвижване на поръчките.

Освен това Старк твърди, че крипто тържищата понастоящем нямат тласъци да съблюдават законите и наредбите на Съединени американски щати, които не разрешават лъжливи действия като манипулиране, търговия с вътрешна информация, търговия против ползите на клиентите и други лъжливи практики, осъществени от клиенти или чиновници.

Той също по този начин акцентира лимитираната дарба на Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) да открива лъжливи дейности в границите на крипто тържищата, за разлика от нейния изчерпателен контрол и незабавна видимост в обичайните финансови институции, регистрирани от SEC.

В понеделник новината за правосъдния иск на SEC против Binance, известна международна крипто борса и нейния основен изпълнителен шеф Чанпен Джао, докара до срив в цените на криптовалутите на целия пазар. Регулаторът твърди, че Binance е нарушила законите за отбрана на вложителите и за скъпите бумаги.

Вследствие на това във вторник SEC пристъпи към предявяване на иск против Coinbase, водеща крипто борса в Съединени американски щати, обвинявайки компанията, че е работила като нерегистрирана борса за скъпи бумаги, брокер и клирингова организация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР