Според Библията Бог създал човека от пръстта и му вдъхнал

...
Според Библията Бог създал човека от пръстта и му вдъхнал
Коментари Харесай

Ще се върнат ли Анунаките?

Според Библията Бог основал индивида от пръстта и му вдъхнал живот. Според някои теории обаче индивидът е създание на извънземни цивилизации. Една от тях споделя за Анунаките и ги показва като основатели на човечеството.

Името им безусловно значи „ от кралска кръв “ или „ от кралско родословие “, макар че доста източници го превеждат като „ тези, които слезли от небето на Земята “. За тях се споделя в античния текст Енума Елиш, само че и в доста каменни таблети и други трудове, открити при разкопки в антични шумерски, акадски, асирийски и вавилонски руини.
Шумерите обитават Земята към 4500 г.пр.н.е. в регион, наименуван Месопотамия, на територията на сегашен Ирак. Отдавна тяхната популация е считана за „ люлката на цивилизацията “. Според теорията на Зекария Ситчин Анунаките са напреднала извънземна цивилизация, пристигнала на Земята от планета Нибиру (наричана още Планетата X), с цел да добива тук злато и други скъпи запаси, нужни за опазването на цялостта на личния им дом.


Причината – озоновият пласт на Нибиру почнал да се унищожава, а наночастици от златото щели да оказват помощ за възобновяване му. За да се изкопава скъпия метал обаче, на Анунаките била нужна работна ръка, по тази причина те основали генетично нова раса на земята (шумерите), които автоматизирано се трансформирали в техни плебеи. Предали им доста знания и напреднали технологии, които да улеснят процеса на извличане на злато. По този метод се изяснява и възникването на голям брой антични структури – паметници, светилища и пирамиди, които и до през днешния ден не можем да си разбираем по какъв начин са издигнати. Те просто разполагали с напреднали технологии, които през днешния ден не са известни на хората. Има хипотези, че даже Стоунхендж е дело на античните шумери, под въздействието и благодарение на напредналите технологии, които Анунаките им дали.

Източниците настояват, че Анунаките били деца на небето и земята. За техен татко е апетитен господ Ану – богът на небето, а за тяхна майка – Ки – богинята на земята. Легендата споделя, че Ки, преди да придобие възвишен темперамент, била елементарна земна госпожица. Затова Анунаките постоянно са сравнявани с нефилимите – децата на падналите ангели и земните дами. Според писанията на Енох, за които преди време ви разказахме, нефилимите били жестоки великани, които изпълнили Земята с принуждение. Те са и една от аргументите за настъпилия след време потоп и погубването на античните цивилизации.  


Един от основните богове в редиците на Анунаките бил Енлил – богът на въздуха, вятъра и  висините. Друг изключително значим и основен господ в космогонията на античните шумери бил Енки - божеството на занаятите, пакостите; водата, интелекта и творчеството.
Изследователи на античните шумери настояват, че те са измислили понятието пари и почнали да боравят с такива в всекидневието си. Освен това – те са измислили 24-часовия ден и определили, че всеки час има тъкмо 60 минути. Някои теории загатват, че тези постижения били подсказани на античните хора точно от Анунаките.
Интересно писание на една от шумерските плочи, открита от археолозите през 19-и век, споделя за шестте дни на сътворението, което се приближава до библейската визия за сътворението на света. В други две плочи се приказва за Анунаките – божествени (или извънземни) същества, слезли от небето на Земята и основали генетично първите хора на нашата планета. За планетата, от която пристигнали - Нибиру, източниците описват, че е десетата в Слънчевата система, която на всеки 3600 години навлиза в орбитата на Слънцето. Анунаките постоянно са наричани „ астронавти от различен свят “.


Те можели да живеят по хиляди години, за разлика от смъртните хибриди, които основали. Тъй като се нуждаели от доста работна ръка, Анунаките основали хомо сапиенс с опцията да се развъжда и по този начин расата на шумерите почнала непрекъснато да се усилва. Колкото до живота на мистичните богове - има изказвания, че след гибелта си те прекосявали в отвъдния свят, където доста от тях ставали „ съдии “.
Любопитен факт е, че, създавайки първия човек на Земята, Анунаките му дават името Адаму. Което на иврит значи „ човек “. Няма по какъв начин да не създадем препратката към първия човек, за който се приказва в Библията – Адам, и да не си зададем въпроса къде се пресичат тези две истории и къде в действителност се крие истината за основаването на индивида, света и живота на Земята.
Една от забавните теории към идването на Анунаките на Земята твърди, че преди да бъде основан индивидът, имало една група млади богове – Игиги, които в началото били употребявани като работна ръка от Анунаките. Те обаче се разбунтували след хиляди години вярна работа и това наложило основаването на нов генетичен тип – индивидът, който да служи на Анунаките в тяхната задача да добиват злато, минерали и други скъпи запаси на нашата планета.


Според тезата на Ситич, създател на голям брой книги и теории, свързани с Анунаките, античните извънземни същества (Анунаките) кръстосали личното си ДНК с това на хомо еректус и по този начин основали първите хора на Земята. Това съмнение се приближава до голям брой модерни тайни теории, съгласно които днешните хора имат в себе си парченце извънземен генезис.
В актуалния свят митът за Анунаките наподобява отдалечен и немного публикуван измежду обществото. Но за какво е значим? Преди 6 години служителят на Пентагона Стан Дейо съобщи, че в близко бъдеще се чака грандиозно събитие, което ще раздруса света и ще промени открития ред. Той сподели, че следва завръщането на Анунаките на Земята, които съгласно него и до през днешния ден поддържат връзка с държавните управления на огромните сили.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР