Според белгийските следователи, политиците, вероятно са замесени в така наречения

...
Според белгийските следователи, политиците, вероятно са замесени в така наречения
Коментари Харесай

Катаргейт: Европейският парламент ще отнеме имунитета на двама депутати

Според белгийските следователи, политиците, евентуално са забъркани в по този начин наречения " Катаргейт " - корупционен скандал за връзки с Катар, вследствие на който беше задържана даже вицепрезидентът на Европейския парламент Ева Кайли.

" След искане от белгийските правоприлагащи органи стартирах незабавна процедура за лишаване на имунитета на двама евродепутати. Няма да има безотговорност. Никаква ", написа в Туитър ръководителят на Европарламента Роберта Мецола.

Според източници на Euronews в Брюксел, това са белгиецът Марк Тарабела и италианецът Андреа Козолино. И двамата депутати принадлежат към фракцията на Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

Вицепрезидентът на Европейския парламент Ева Кайли беше задържана през декември. Тя и още трима души са упрекнати в " корупция ", " пране на пари " и " участие в незаконна организация ".

Според проверяващите обвинените са се опитвали да повлияят на решенията на Европейския парламент, за което са получавали пари от редица страни, по-специално от Катар и Мароко.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР