Според Байдън Тръмп е изпратил опасно и шокиращо антиамериканско послание

...
Според Байдън Тръмп е изпратил опасно и шокиращо антиамериканско послание
Коментари Харесай

Байдън: Тръмп покани Путин да нападне някои съюзници на САЩ от НА...

Според Байдън Тръмп е " изпратил рисково и шокиращо антиамериканско обръщение към света ", като всъщност е " поканил Путин " да нападне някои съдружници на Съединени американски щати от НАТО.

Байдън съобщи, че Тръмп гледа на НАТО като на " задължение " и " рекет " и когато огледа към НАТО, " не вижда съюз, който пази Америка и света ". " Той не схваща, че НАТО е построена върху правилата на свободата, сигурността и суверенитета ", добави Байдън и назова уговорката на Съединени американски щати към алианса " заветен ".

 

Според CNN, която се базира на собствен източник, за Байдън забележките на Тръмп са били " изключително мъчителни ". Според събеседника на CNN президентът на Съединени американски щати, който е посветил огромна част от кариерата си на укрепването на алианса, е бил " замаян " да чуе Тръмп.

 

В събота по време на протест в Южна Каролина Тръмп съобщи, че ще насърчи Русия да направи " каквото си изиска " с всяка страна членка на НАТО, която не извършва насоките за разноски за защита. Байдън съобщи, че тези мнения изпращат " рисков и фрапантен " сигнал.

 

" Можете ли да си визиите някогашен президент на Съединените щати да каже това? ", попита Байдън. " Целият свят го чу. Най-лошото е, че той има поради това ".

Байдън стартира речта си, като насърчи Камарата на представителите " неотложно " да организира гласоподаване по признатия от Сената спомагателен пакет за, който ще обезпечи помощ за Украйна, Израел и сътрудниците на Съединени американски щати в Индо-тихоокеанския район, както и филантропична помощ за палестинците в линията Газа.

 

Повече от 60 милиарда $ от пакета на Сената щяха да бъдат отпуснати на Украйна, защото страната се приготвя да означи втората годишнина от пълномащабното си навлизане от страна на Русия. Предишните опити за приемане на пакет за помощ - в композиция със законопроект за гранична сигурност - бяха провалени, откакто Тръмп се разгласи срещу.

 

Коментарът на Тръмп провокира неотложен смут освен в американската външнополитическа върхушка, само че и измежду съдружниците от НАТО, които следят с паника по какъв начин Русия продължава да нахлува в Украйна.

 

За Байдън, който е прекарал огромна част от кариерата си в работа по въпроси, свързани с трансатлантическата сигурност, забележката беше изключително неприятна. Според осведомен с въпроса президентът е бил ужасяващ, когато е схванал за забележките. По-късно той направи изказване посредством акцията си, в което осъди това изявление.

 

Белият дом разкритикува мненията на Тръмп малко откакто те бяха направени.

" Насърчаването на нашествията на най-близките ни съдружници от страна на убийствени режими е ужасяващо и откачено - и заплашва американската национална сигурност, световната непоклатимост и стопанската система ни вкъщи ", съобщи представителят на Белия дом Андрю Бейтс в изказване в събота.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР