Според българското законодателство желаещите да участват в избори трябва да

...
Според българското законодателство желаещите да участват в избори трябва да
Коментари Харесай

Шефът на КЗЛД: Пет от шестте партии в парламента имат мъртви души в списъците си

Според българското законодателство искащите да вземат участие в избори би трябвало да показват описи с най-малко 2500 подписа на техни поддръжници. При инспекция на тези описи от комисията за отбрана на персоналните данни открила, че в тях има умряли лица.

„ Почни всички партии, които са взели участие на изборите, не са спазили закона ", сподели по БТВ Венцислав Караджов, ръководител на Комисията за отбрана на персоналните данни.

Има партии, които включват в описите си сериозна численост умряли лица. Според инспекцията на Комисията максимален е броят на умрелите в описите на Политическа партия Социалистическа партия Български път (352) и новосформираната коалиция " Заедно " (156), ръководена от Ива Митева и Любомир Каримански, както и на Политическа партия Българско Национално Обединение (117).

Контролиращият орган регистрира нарушавания и при пет от шестте обединения в 49-ото Народно заседание. Сред тях най-вече са умрелите в описите на " ИТН " - 25-има. Следват обединенията Българска социалистическа партия за България и ПП-ДБ с по 7 " мъртви души ". ГЕРБ-СДС са били " подкрепени " от петима умряли, съгласно документите, а " Възраждане " - от трима.

Движение за права и свободи е единствената парламентарна мощ без умряли в описите си.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР