Според авторите на проучването млечният продукт прави устата по-алкална, а

...
Според авторите на проучването млечният продукт прави устата по-алкална, а
Коментари Харесай

Ако имате проблеми със зъбите - яжте често това

Според създателите на изследването млечният артикул прави устата по-алкална, а това понижава нуждата от лекуване на зъбите. Те открили още, че сиренето основава предпазен пласт към зъбите. Колкото по-високо е равнището на pH на повърхността на зъбите, толкоз те са по-защитени от дентална ерозия, която предизвиква кухини и води до нужда от пломби.

За задачите на проучването, осъществено от Академията по обща стоматология в Съединени американски щати, 68 деца на възраст сред 12 и 15 години били разграничени на три групи. Едната група била помолена да употребява всекидневно порция чедър (английско сирене), другата група консумирала кисело мляко без захар, а третата група - чаша прясно мляко, последвана от промивка на устата.
Тази храна побеждава високото кръвно доста бързо
Ако се откажете от месото и месните артикули, може да намалите с 12 % риска от преждевременна смъртност, демонстрира ново изследване....

Нивата на pH върху денталната им плака били измерени както преди опита, по този начин и 10, 20 и 30 минути след него. При децата, които яли кисело мляко и пили прясно мляко, не била открита смяна на равнищата на pH в устата им в нито един от интервалите, изясни откривателят Випул Ядав. Но тези, които яли сирене, посочили бързо повишение на равнищата на pH във всеки един период.

Учените считат, че яденето на сирене усилва количеството слюнка в устата, което е естественият метод на тялото да поддържа здравословни равнища на pH. Освен това сиренето освобождава химически субстанции, които могат да основат предпазен пласт върху зъбите, който в допълнение ги пази от киселините, атакуващи емайла.

Още от ЗДРАВЕ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР