Според Антоан дьо Сент-Екзюпери истината се вижда само със сърцето,

...
Според Антоан дьо Сент-Екзюпери истината се вижда само със сърцето,
Коментари Харесай

Време за четене: овладейте „Изкуството да обичаш” с edna емблематична творба

Според Антоан дьо Сент-Екзюпери истината се вижда единствено със сърцето, а съгласно немския психоаналитик и хуманист Ерих Фром любовта е единственият рационален и приемлив отговор на въпроса за смисъла на човешкото съществувание.

На български език в ново първокласно издание се появява най-емблематичната творба на представителя на Франкфуртската школа – „ Изкуството да обичаш” (превод: Владимир Ганев).

„ Изкуството да обичаш” добавя теоретичните правила за човешката природа, които Фром развива в първите си две книги – „ Бягство от свободата” и „ Човекът за самия себе си”.

В тази магична книга любовта е показана не като тайнственост, а като умеене, което може да бъде научено и развито. Като нещо, което е невероятно, без „ действителна невзискателност, храброст, религия и дисциплина”.

Прочутият психолог преглежда другите типове страст: братската любов, майчината любов, еротичната любов, обичта към себе си, обичта към Бога и други . На наличен език той демонстрира за какво изкуството на обичането е развой, а не въпрос на шанс – и какво е нужно на процедура, с цел да обичаме и да бъдем обичани същински.

Ерих Фром разрушава схващанията, че няма нищо по-лесно от това да обичаш и няма общо с вярата и дисциплината. А „ няма друга активност, друго на­чинание, които да стартират с такива колосални очаквания и упования и да пропадат постоянно, както любовта.”

 обич сърце книга Ciela

А любовта е акт на религия, на интензивност и на мъжество. „ Изкуството да обичаш” обгръща тематики като природата на индивида, самотата на индивида, отношението към близък и религията в актуалното западно общество и припомня, че „ любовта също като живота е изкуство.” Както и че „ чове­чеството не може да съществува нито ден без обич”.
 „ Бъдете бурята на деня, слънцето в нощта “ с Libre – новият дамски мирис на Yves Saint Laurent Edna предлага „ Бъдете бурята на деня, слънцето в нощта “ с Libre – новият дамски мирис на Yves Saint Laurent
Новото издание ще бъде показано в границите на обичайна декемврийска поредност на тематика „ Интимност и накърнимост " #Музейналюбовта.

Заповядайте на 21 декември от 16:30 в „ Кино Култура” . В диалога ще се включат сексологът доктор Румен Бостанджиев, поетът Марин Бодаков, психотерапевтът и създател Виргиния Захариева, философът Даниел Александров и други Вижте повече за събитието тук .

Ерих Фром е роден в Германия на 23 март 1900 година в семейство от еврейски генезис. Образованието си получава в Психоаналитичния институт в Берлин. В навечерието на Втората международна война напуща Германия, като живее в Швейцария, Съединени американски щати, Мексико. Първата му книга е „ Бягство от свободата ", оповестена през 1941 година След нея се появяват и знаковите „ Човекът за самия себе си ", „ Да имаш или да бъдеш”, „ Изкуството да обичаш” и др.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР