Според английска платформа, в която хората сами регистрират симптомите от

...
Според английска платформа, в която хората сами регистрират симптомите от
Коментари Харесай

Тодор Широв: Ако ваксинирани хора започнат да кихат повече, е добре да си направят тест за COVID-19

Според британска платформа, в която хората сами записват признаците от болестта си, петте преобладаващи признака при пациенти, инфектирани с " Делта " разновидността на COVID-19, са главоболие, хрема, кихане, кашлица и болки в гърлото. Това съобщи отоневролога доцент Тодор Широв в предаването " Тази заран ".

По думите му при неимунизирани обаче преобладаваща е температурата, има болки в гърлото и хрема, само че няма кихане.

Ако имунизирани хора стартират да кихат повече от нормалното, добре е да си създадат тест за COVID-19, изясни той.

Според доцент Широв обаче към момента няма насъбрани клиничин данни по какъв начин протича новият " Омикрон " вид на вируса и дали има разлика в признаците.

Доц. Тодор Широв разяснява и за какво след преболедуване пациентите би трябвало да наблюдават обонянието си.

Между 3-5-8% от хората с Коронавирус зараза не възвръщат обонянието си. Според проучване на учените от института " Пастьор " във Франция при пациенти с дълго протичащ Коронавирус и трайна загуба на обонянието една вирусна зараза остава дълго откакто клиничните признаци са престанали, даже с месеци. Той провокира възпалителни реакции на лигавицата и може би тези хора са по-склонни към наново заразяване, счита лекарят.

Заболели, които са изгубили обонянието си, могат да спомогнат за неговото връщане като упражняват обонятелния си анализатор, както и да одобряват витамини от групата А и Е, само че е значимо и да не вършат някои неща, известни в българската национална медицина.

Например хората си пъхат чесън и лук в носа, които знаят, че гонят вирусите, само че това са мощно нападателни вещества, които повреждат носната лигавица, предизвести доцент Широв.

Лекарят съобщи още, че в практиката си не е срещал имунизиран пациент с тотално изгубено подушване.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР