Според анализатори на американската банка Morgan Stanley, икономическият ефект от

...
Според анализатори на американската банка Morgan Stanley, икономическият ефект от
Коментари Харесай

След 3 години ИИ ще генерира 4,1 трлн. долара за световната икономика и ще засегне 44% от пазара на труда

Според анализатори на американската банка Morgan Stanley, икономическият резултат от въвеждането на технологиите с изкуствен интелект се прави оценка на 2,1 трилиона $ и визира към 25% от работната мощ. През идващите 3 години резултатът от технологията ще нарасне до 4,1 трилиона $, а съответните промени ще обзет към 44% от пазара на труда, уверени са специалистите.

Според тях генеративният изкуствен интелект последователно обгръща от ден на ден човешки действия, а разноските за внедряване на съответните технологии непрестанно понижават. Според прогнозите на Morgan Stanley разработчиците на програмен продукт с изкуствен интелект ще могат да претендират за пазарен дял от 205 милиарда $ през идващите 3 години. Ако до тогава системите с изкуствен интелект заемат 20% от компютърното натоварване в корпоративния сегмент, фирмите ще изразходват за тях 150 милиарда $ годишно.

В резултат на сходни трансформации, съгласно източника, ще се промени методът, по който доста корпорации получават и обработват данни. Компаниите ще харчат повече пари за облачни услуги, защото инфраструктурата на доста системи с изкуствен интелект ще се базира на тях. Възможно е също по този начин да се изолират такива системи, с цел да се отбрани сензитивната информация. Samsung Electronics, да вземем за пример ще следва подобен път след абсурда с опитите на чиновници да употребяват чатбота с изкуствен интелект ChatGPT за обработка на непублична фирмена информация.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР