Според американския Институт за изследване на войната (ISW) руските военни

...
Според американския Институт за изследване на войната (ISW) руските военни
Коментари Харесай

ISW: Русия е напуснала оперативно важно село в Херсонска област

Според американския Институт за проучване на войната (ISW) съветските военни евентуално са напуснали  позициите си в оперативно значимото село Кисельовка – то се намира на 15 километра северозападно от Херсон. Анализаторите се базират на сателитни фотоси, на които се вижда, че на практика всички съветски военни коли, с изключение на четири, са се изтеглили от досегашните си позиции селото.

Експертите представен и " клюки ", че силите на следената от Русия „ ДНР “ са напуснали Кисельовка и са се изтеглили обратно към река Днепър, съобщи Би Би Си.

" Намиращото се край Хресон село Кисельовка е значимо от оперативна позиция, тъй като е до шосе E58 и железопътна линия сред сегашните украински позиции и окупираната Чернобаевка, която в покрайнините на Херсон. Вероятното овакантяване на Кисельовка може да има отрицателен резултат върху качествата на Русия да отбранява северозападните околности на Херсон и приказва, че съветските войски в тази зона възприемат ставащото като непосредствена опасност. " – се споделя в отчет на ISW.

В документа се споделя, че съветските войски сега не са в положение да укрепят нова фронтова линия, откакто Украина освободи территории в Харковска област, и интензивно напущат този регион или се предислоцират на други посоки.

Анализаторите считат, че завладяването на Изюм от ВСУ е понижило опциите на съветските войски да нанасят артилерийски удари против стратегически значимото трасе Изюм-Славянск.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР