Според 83 на сто от българските граждани нашата страна трябва

...
Според 83 на сто от българските граждани нашата страна трябва
Коментари Харесай

Проучване на НАТО: Повечето българи подкрепят повишение на разходите за отбрана

Според 83 на 100 от българските жители нашата страна би трябвало да харчи повече за защита, а на противното мнение са едвам осем на 100, а девет % не могат да преценяват. Това сочат данни от изследване на НАТО, включени в показания през днешния ден годишен доклад за активността на алианса.

Според отчета нашата страна предходната година е осигурила за защита средства, равни на 1,54 на 100 от Брутният вътрешен продукт. Докладът регистрира, че към този момент едвам седем страни от алианса покриват задачата разноските да доближават два % от Брутният вътрешен продукт. България извършва поставената от НАТО цел за най-малко 20 на 100 дял на разноските за съоръжение от общия народен бюджет за защита.

Отчита се покачване с осем на 100 в последната година за поддръжката за НАТО измежду жителите на страните от пакта, като по последни данни у нас поддръжка показват 55 на 100, а 31 на 100 са декларирали, че са за овакантяване на алианса. Над половината от участниците в изследването у нас (57 на сто) са на мнение, че участието в НАТО прави военно нахлуване против нашата страна по-малко евентуално и това очакване се споделя от от ден на ден от останалите жители на страни от алианса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР