Според 78% от българското общество има промяна в климата, а

...
Според 78% от българското общество има промяна в климата, а
Коментари Харесай

Младите и активни българи са загрижени за климатичните промени, но липсва обществен дебат за предстоящата трансформация

Според 78% от българското общество има смяна в климата, а резултатите от изследвания обратно във времето демонстрират доста по-нисък дял.

Евродепутатът Петър Витанов уточни, че климатичните промени са водеща тематика в Европейския съюз, което оформя цялата политика и цели на институциите в идващите 30 години.

„ Резултатите от това изследване са извънредно значими, тъй като от една страна демонстрират, че тематиката за климатичните промени не е безразлична на българите, а от друга – те не имат вяра, че българското държавно управление й обръща внимание. Целта на това проучване е да подтикне политическите партии да отделят доста по-голямо внимание в своите стратегии за политики и цели за климатичните промени. Този спор в България отсъства “, разяснява Петър Витанов.

„ В идващите месеци е значимо да се приказва за зелената промяна, тъй като няма подозрения, че тя ще се случи, само че значимият въпрос за нас, като българи, е на каква цена ще стане тя “, сподели още в коментар на проучването Петър Витанов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР