Споразумението за прекратяване на огъня между армията и паравоенните Сили

...
Споразумението за прекратяване на огъня между армията и паравоенните Сили
Коментари Харесай

В Судан се споразумяха за ново 72-часово прекратяване на огъня

Споразумението за преустановяване на огъня сред армията и паравоенните Сили за бърза поддръжка е било реализирано след 48 часа договаряния. И двете страни, без значение една от друга, оповестиха присъединяване си. Боевете в страната избухнаха на 15 април и досега са убити над 400 души.

 

Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш предизвести, че има риск насилието в Судан да обхване целия район и да се разпростре оттатък него. Той още веднъж прикани страните да спрат бойните дейности в гъсто обитаемоте региони, с цел да бъдат извършени интервенции за филантропична помощ. Надеждите са примирието да разреши на цивилните да изоставен.

 

Редица страни към този момент изтеглиха жителите си от страната. Изведени са над 1000 души от Европейски Съюз, заяви висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

 

Хиляди други се възползваха от моментното мъртвило през последните два дни, с цел да избягат от Судан в прилежащи страни. Франция заяви, че затваря посолството си в Хартум до второ разпореждане.

 

Това е следващата ескалация на военните дейности в третата по величина африканска страна в битката за власт сред командващия армията Абдел Фатах ал Бурхан и водача на паравоенните сили Мохамад Хамдан Дагало.

 

Двамата мъже не са на едно мнение по въпроса по какъв начин страната да премине към гражданско ръководство.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР