Споразумението за правителството е добро, стига да започне да се

...
Споразумението за правителството е добро, стига да започне да се
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: Ние искаме войната да спре

" Споразумението за държавното управление е положително, стига да стартира да се извършва ", сподели Корнелия Нинова в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Тя показа, че съгласно нея е неуместно наличието на клипа на министър Атанасов, споделен в обществените медии. Тя добави още: " Аз съм прям човек. Грозно е и не желая да проучвам положението на сътрудниците. ".

По въпроса за оповестяването на Н.Пр. Елеонора Митрофанова за личност нон-грата Корнелия Нинова сподели, че това е последна и последна стъпка, която значи разкъсване на дипломатическите връзки. " Ние не го приехме и незабавно излязохме със мнение, откакто го чухме от министър Василев. Смятаме, че не трябва да се пристъпва към тази последна стъпка ".

На въпрос за износа на оръжия и патрони за Украйна и Русия министър Нинова съобщи, че България не изнася такива артикули от 2015 година, спазвайки Минските съглашения и за двете страни. " И по този начин ще остане. Нашата позиция е безапелационна. България не би трябвало да се включва в този спор, в тази война. (...) За нас мирът е най-висшата полезност, тъй като от време на време ни упрекват, но това е ценностен избор. Мирът е най-висшата полезност. Ние желаеме войната да спре и няма по какъв начин да спре, като непрекъснато я захранваш с оръжия и даваш средството за ликвидиране. (...) Давайки оръжие, ти даваш способа да продължи тази война. И по тази причина ние сме безапелационни. Предстои да се вземе решение в Народно събрание. Знам, че ГЕРБ и Демократична България са внесли такива оферти ". Ако се вземе такова решение Корнелия Нинова е подготвена да даде оставка, в случай че Народно събрание реши да се изпраща оръжие и муниции за Украйна.

" На срещите ни с еврокомисаря по разширението и с госпожа Фон Дер Лайен съм декларирала нашата позиция. Тя също е доста поредна и ясна. Не можем да дадем път за договаряния за присъединение на РСМ, до момента в който не се извършва двустранния контракт с България, до момента в който не се регистрира историческата истина, до момента в който не спре езикът на омразата и дискриминирането по отношение на българите там. ", съобщи Корнелия Нинова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР